#LlibertatFèlix | Un dels sis antifeixistes detinguts a presó

Publicat el

En Fèlix, un antifeixista de Barcelona dormirà aquesta nit a la presó. Concretament a la vella presó Model de Barcelona on probablement serà traslladat fins a Brians demà dissabte.

Sense possibilitat de fiança, la jutgessa que ha donat cobertura als disbarats dels Mossos d’aquests dies, ha enviat l’activista a la presó provisional per la petició fiscal i amb l’excusa de tenir una altra causa, que no antecedents, en curs de ser jutjada que el situaria en una altra acció de rebuig i confrontació directa amb el feixisme.

Especialment dur ha estat l’informe policial que atribueix als sis detinguts la participació en la baralla amb uns feixistes al barri de Sants, el passat dotze d’octubre. Sempre situant el grup d’extrema dreta com a simples usuaris d’una terrassa d’un bar, sempre inofensius i obviant les proclames, amenaces i provocacions xenòfobes i anticatalanes que van proferir incansablement durant tot el dia.

La fiscalia no s’ha quedat curta i, tot i que els mateixos Mossos van qualificar de lleus les lesions dels feixistes el dia següent de la baralla, el reguitzell d’imputacions sembla no tenir fi: delictes de lesions segons els articles 147 i 148 amb concurs amb quatre altres delictes d’integritat moral, amb l’agreujant d’acció en grup i d’abús, de disfressa i de discriminació per raons d’ideologia. I a més de tot, un delicte de danys per suposats desperfectes que, en cap cas es considera que podrien haver estat causats pels propis feixistes. Càrrecs que s’han fet extensius a tots els sis detinguts. Quedant però fixada en un quinze les persones que, sempre segons els mossos, haurien participat en la batuda.


Operació policial d’escàndol que la CUP qüestionarà dimarts al Parlament

Els Mossos, i en concret la seva Divisió d’Informació, van preparar fa dies l’operació. Van voler vincular els detinguts amb el CSA Can Vies per criminalitzar aquest espai i poder preparar l’imminent desallotjament del centre, ara ja possible, des del dia 21, per una resolució del Tribunal Suprem que ningú de Can Vies sabia però els Mossos sí.

Les citacions a comissaria i no les seves detencions haurien estat el menys lesiu pels antifeixistes, el més econòmic i el més ajustat a dret ja que, com els mateixos Mossos van afirmar en la comissaria de Sant Feliu, totes les diligències de prova ja havien estat practicades i les detencions eren per a ells un mer tràmit. Però no eren un simple pas burocràtic, sinó una excusa per sotmetre el CSA Can Vies a un escorcoll de deu hores, però també per sotmetre el centre okupa a la vista i criminalització dels mitjans de comunicació del règim. Una operació innecessària per a la recopilació de proves. Sobrera perquè la investigació ja estava tancada. I democràticament inacceptable per la intimidació que suposà per tot el teixit social i activista del barri de Sants. La CUP ja ha anunciat que portarà aquesta acutació al Parlament on ha demanat la compareixença dels responsables Ramon Espadaler i l’amic d’ERC Manel Prat.

Prioritats del govern de convergència i d’ERC

Els Mossos han demostrat estar tan a sobre dels moviments socials com lluny d’actuar contra el feixisme que campa impunement. Abusant de les detencions, que han allargat expressament de dimarts al vespre a divendres al matí, i amb l’entrada a Can Vies, evidenciant les preocupacions reals del govern convergent i els aliats d’ERC per aturar aquells que els critiquem i treballem per una alternativa social. Així, ja els va bé la impunitat del feixisme. Que aquests actuïn sobre la militància independentista i revolucionària de base. Que ataquin els nostres casals. L’empara que rep el feixisme contrasta amb els quantiosos recursos econòmics, humans i tècnics que els Mossos destinen al seguiment i marcatge dels moviments socials.

La jutgessa Pilar Rovira del Canto, l’aliança ultra policial

La col·laboració impecable per la jutgessa instructora i els deliris més repressiu de les Divisions d’Informació i Brigada Mòbil dels Mossos han tornat a funcionar a la perfecció. Coneguda per haver autoritzat una manifestació feixista pel centre d’Arenys de Munt, el dia de la primera consulta per la independència, és germana del també famós jutge, amb passat a la magistratura militar, Enrique Rovira del Canto que empresonà un independentista de Terrassa, en Franki, per haver esquinçat una bandera espanyola durant les festes majors.

La resta de detinguts, com en Karim de Vilanova, en llibertat amb càrrecs

En Karim de Vilanova, militant de l’Esquerra Independentisa, membre d’Endavant (OSAN) ha quedat en llibertat però amb càrrecs. Pendent del judicis que s’hagi de fer en els propers mesos però, i de manera ja anticipada, castigat amb mesures cautelars com no poder participar en manifestacions i actes reivindicatius al carrer a cap indret de Catalunya. Lògica i molt democràtica mesura cautelar que només pot cabre al cap d’una ment repressora, com la de la jutgessa, i en un codi penal, de natura imperialista, com l’espanyol. Obligats també, els cinc alliberats avui, a personar-se als jutjats un cop per setmana i a no atansar-se a les suposades víctimes. Aquestes, feixistes del grup España en Marcha, han fet públic per la xarxa les seves congratulacions i felicitacions pel l’acció policial i judicial de la senyora Rovira del Canto.

Les mobilitzacions pel Fèlix continuen

Si bé les properes hores seran destinades a l’anàlisi de la situació l’avís de mobilitzacions continua i la Plataforma Antifeixista de Barcelona encapçalarà de nou la resposta a tantes agressions. Protagonista està sent també el CSA Can Vies qui treballa ja per evitar el desallotjament imminent.

Amb tots ells, amb els detinguts ara en llibertat, i especialment amb en Fèlix, companys i família, Alerta Solidària expressa el seu màxim suport.

Al feixisme ni aigua!
Cap agressió sense resposta!
Llibertat Fèlix!


Comments are closed.