Arxivada la causa dels 5 independentistes. Ni Rei Ni Por!

Publicat el

Després de més de 5 mesos de les citacions per part de l’Audiència Nacional a 5 militants de l’Esquerra Independentista acusats d’injúries a la corona i ultratge a Espanya, l’Audiència Nacional ha acordat arxivar la causa a instància de la Fiscalia.

La coherència i la fermesa de les organitzacions de l’Esquerra Independentista, i de les seves militants, han aconseguit guanyar el pols a l’aparell repressiu espanyol, qui s’ha vist forçat a interessar el sobreseïment sota els arguments de l’emparament de la llibertat ideològica i d’expressió, a causa de l’acció duta a terme en el marc de l’acte de l’Esquerra Independentista que va tenir lloc al Passeig del Born el passat 11 de Setembre.

Celebrem que el procediment no continuï però no pensem rentar la cara a la judicatura espanyola per haver pres aquesta decisió, doncs els arguments jurídics que emparen ara per arxivar la causa contra les 5 independentistes, són exactament els mateixos que en tants altres casos, com en el cas dels dos gironins que van ser encausats l’any 2007 i condemnats, han estat negats per part dels Tribunals espanyols.

La decisió judicial respon únicament a les mobilitzacions que arreu dels Països Catalans hem dut a terme de denúncia de la persecució política i ideològica a l’EI, i de la manca de democràcia a l’Estat espanyol. I gràcies a la solidaritat i fermesa d’aquest poble ,qui ha tornat a dir, alt i clar, que no som súbdits, i que la legitimitat del poble treballador català no podrà ser jutjada per cap institució espanyola.

Manca de legitimitat de l’Audiència Nacional

Recordem que ja en una roda de premsa, pública i publicitada, a la plaça del Rei de Barcelona, el passat 2 de desembre, ja vam deixar ben clar: “no anirem a Madrid, no tenim res a declarar al Tribunal polític espanyol, vàrem cremar les fotos del Rei i ho tornarem a fer fins que el nostre poble no sigui lliure”.

Arrel d’aquest procediment les 5 companyes varen ser detingudes per part dels Mossos d’Esquadra, els quals, ja d’entrada, sent fidels a l’amo espanyol havien iniciat el present procediment sense haver estat requerits per ningú.

Traslladades a Madrid per part de la Guàrdia Civil, un cop a l’Audiència Nacional, no es varen arronsar, i van reiterar allò que ja s’havia avançat en la roda de premsa, negant-se a declarar d’avant d’un Tribunal estranger hereu del franquisme, a qui no reconeixen cap legitimitat per jutjat al poble català.

Mostres de solidaritat, crítiques i una sentència

Agraïm les mostres de suport de tota mena, des de concentracions arreu dels Països Catalans , a la solidaritat de col·lectius d’altes nacions.

Amb determinació, sent-ne coherents i conseqüents, cremem fotografies del Rei des de fa molts anys. Tants com potser 300, des que Felip V cremà les nostres viles i ciutats.

Continuem la lluita fins aconseguir l’arxiu de la causa contra les companyes solidàries de Mallorca que van negar-se a declarar davant l’Audiència Nacional.

Nosaltres seguim i seguirem! Ni Rei, ni por!

***

Alerta Solidària, Arran, COS, CUP,  Endavant, SEPC
Països Catalans, 27 d’abril de 2017


Comments are closed.