12 d’octubre, res a celebrar: hispanitat és genocidi!

Publicat el

Com cada any, els i les joves dels Països Catalans ens trobem amb la celebració de la Hispanitat, una diada imposada per l’estat espanyol. El 12 d’Octubre s’ha convertit en una data d’exaltació del nacionalisme espanyol i de reafirmació del totalitarisme que aquest suposa sobre els pobles que el conformen com és el cas dels Països Catalans. Una festivitat que actualment desprèn un innegable tarannà feixista amb el qual polítics i institucions de l’Estat tenen una actitud totalment permissiva i col·laboracionista.

L’estat espanyol celebra el 12 d’octubre en commemoració de l’arribada de la flota espanyola al continent americà el 1492. Aquesta data simbolitza els anys de colonialisme espanyol, principalment a Amèrica del Sud, que van significar diversos segles d’espoli econòmic, esclavisme, racisme i genocidi. D’aquesta manera, aquesta jornada representa per l’estat espanyol l’exaltació i record nostàlgic de l’Imperi que va sotmetre pobles arreu de diversos continents.

A més a mes, als Països catalans ja fa anys que aquest dia és utilitzat pels grupuscles espanyolistes i feixistes per sortir al carrer i difondre el seu discurs racista amb total impunitat i protecció per part dels cossos policials de l’estat espanyol, entre ells els Mossos d’Esquadra, que han reprimit repetidament als manifestants antifeixistes. El 12 d’octubre, també és aprofitat per les institucions espanyoles per realitzar desfilades militars per justificar la gran despesa en armament i jornades reivindicant el paper de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional espanyola. Actes on fa anys i anys que hi assisteixen membres de partits polítics com CIU, PP i PSOE.

Per aquestes raons, fa temps que el jovent combatiu del nostre país dóna la cara i surt al carrer per reclamar que el 12 d’octubre no deixarem que l’espanyolisme i el feixisme més ranci, es passegin pels nostres carrers; com vam demostrar l’any 1999 on la manifestació antifeixista va expulsar els feixistes del centre de Barcelona. Arreu dels Països Catalans, aquesta data s’ha convertit en un clam contra l’espanyolisme amb múltiples concentracions, accions simbòliques, concerts i tot tipus d’actes.

Aquest any, el 12 d’octubre ve marcat per l’augment de l’ independentisme que ha portat a diverses plataformes i entitats, entre elles Plataforma per Catalunya, el PP, Ciutadans, Casal Tramuntana i l’MSR a unir-se i manifestar-se contra el dret a l’autodeterminació dels pobles i en defensa de l’ocupació espanyola del territori català. Tot i això, no tot són notícies dolentes i aquest any, des d’Arran, volem felicitar al SEPC i la resta de sindicats independentistes i d’esquerres dels diversos pobles oprimits de l’estat espanyol que l’11 d’octubre d’enguany han convocat una jornada de lluita estudiantil, que al nostre país s’ha materialitzat en una convocatòria de vaga, contra la celebració de la diada de la Hispanitat, i reclamant un ensenyament del poble per als pobles.

Perquè de motius en sobren, els joves dels Països Catalans tornarem a sortir als carrers aquest 12 d’octubre per reclamar que no tenim res a celebrar, que ens neguem a reivindicar el colonialisme espanyol a Amèrica i a deixar que l’espanyolisme i el feixisme es manifestin per les nostres viles i ciutats.

Per dignitat antifeixista, perquè ens neguem a celebrar un genocidi i perquè no som espanyols:

12 d’Octubre res a celebrar!

 



 

Concentració 11h a Plaça Universitat

Hispanitat és genocidi – Autodeterminació Països Catalans!

 

El 12 d’octubre l’espanyolisme celebra el dia de la Hispanitat o “Día de la Raza” en què s’enalteix el projecte imperialista espanyol a Amèrica: s’exalta l’ocupació, el genocidi i el racisme que va significar l’explotació, esclavatge, repressió, tortura i mort de milions de persones.

Aquest any l’espanyolisme vol fer recular al poble català i fer-nos renunciar al dret de decidir el nostre futur. La dreta i l’extrema dreta espanyolista uneixen forces (PP, PxC, La Falange, Ciutadans, Casal Tramuntana, MSR…) en defensa del projecte de l’Espanya Imperialista i contra
el dret a l’autodeterminació dels Països Catalans.

És necessari sortir al carrer per mostrar el rebuig a aquesta manifestació que pretén exaltar la imposició i l’odi entre pobles.

És necessari mobilitzar-se contra els que pretenen exaltar el totalitarisme espanyol per tal de negar el poble català i el seu dret a decidir per la força i en una data tan simbòlica com l’inici de la conquesta i genocidi americà, fent-ho a més, de bracet amb el feixisme i el racisme.

No podran amb nosaltres. No desistirem en la nostra lluita per la llibertat i dignitat dels pobles!

12 d’Octubre res a celebrar!

Hispanitat és Genocidi, Autodeterminació Països Catalans!

11h Plaça Universitat


Deixa un comentari