Culmina amb èxit el primer Rebrot organitzat per ARRAN, el més multitudinari dels darrers anys

Publicat el

L’onzena edició del Rebrot es va tancar ahir diumenge al pi de les tres branques amb un èxit rotund després d’aconseguir atraure el major nombre d’assistents dels darrers anys, i és que centenars de joves d’arreu dels Països Catalans s’han donat cita aquest cap de setmana a Berga. Així, el Rebrot fa un  pas més, sent ja un aplec consolidat, per esdevenir un referent en l’agenda d’estiu del jovent català.

Es compleixen, doncs, les previsions inicials de vaticinar un Rebrot especial, tant per la qualitat dels actes com per l’afluència esperada. Per una banda, degut a l’interès i expectativa aixecades pel naixement d’ARRAN i viure, així, un dia històric per l’independentisme. Per l’altra, demostrant el potencial de la nova organització que  gràcies a la seva implantació i arrelament, així com la seva capacitat militant és capaç d’incidir molt més entre el jovent de gran part del territori català i mobilitzar-lo a Berga el tercer cap de setmana de Juliol, com és habitual, en un Rebrot on els concerts són un element més de l’aplec i no el seu plat principal.

Gairebé un miler de persones –ple absolut- al teatre de Berga en un lluït acte polític de presentació d’ARRAN

Gairebé un miler de persones –ple absolut-  van omplir, aquest dissabte a la tarda el teatre de Berga en l’acte polític de presentació d’Arran, el plat estrella d’aquest Rebrot.

L’acte va començar passats deu minuts de dos quarts de 6 de la tarda –hora prevista inicialment- donant el tret de sortida a la presentació de la nova formació. Just entrar, ja es destapava una de les esperades sorpreses de l’acte, el logotip d’ARRAN. Amb projecció a pantalla gegant darrere l’escenari i a través del programa de l’acte que es repartia a l’entrada, els assistents van tenir la primícia de conèixer l’esperat logo, format per la marca “ARRAN” acompanyada d’una estelada dibuixada a mà alçada emulant un traç de pinzell, donant-li així un toc dinàmic i juvenil.

Es donava pas, doncs, a un lluït acte polític de caràcter solemne i emotiu que va estar a l’alçada de les circumstàncies, demostrant un salt qualitatiu en la maduresa de l’organització. L’acte, d’una hora i tres quarts de durada – però que gràcies al format dinàmic i multidisciplinari va aconseguir captivar l’atenció del públic en tot moment- va comptar amb la participació de totes les organitzacions de l’Esquerra Independentista -SEPC, COS, CUP, Endavant, MDT i Alerta Solidària-, a més d’amb la intervenció de portaveus històrics de Maulets i CAJEI. Aquests, a través de diferents parlaments van mostrar el seu recolzament públic a ARRAN i els van encoratjar en la seva tasca mobilitzadora del jovent. Un dels moments més emotius va ser la projecció del vídeo -elaborat per l’ocasió- sobre els 25 anys de lluita juvenil en el sí de l’Esquerra Independentista, fent un repàs històric a les mobilitzacions, campanyes i accions dutes a terme per les organitzacions juvenils de l’EI que han permès arribar fins a la construcció del nou projecte juvenil, ARRAN. La nova organització, doncs, rep l’herència directa de Maulets i la CAJEI, acumulant un bagatge d’un quart de segle de lluita juvenil i sent conscients d’encerts i errors per fer d’aquest un projecte sòlid i guanyador. De fet, així ho ha dit l’organització des del principi “Hem nascut per construir un futur digne per al jovent dels Països Catalans. Hem nascut per vèncer.”

Un altre dels punts àlgids de la tarda va ser l’esperat parlament d’ARRAN. Els portaveus de l’organització  en un emotiu discurs de 10 minuts de durada van saber canalitzar tot el que representa i pretén esdevenir ARRAN “l’herència dels Maulets  valencians de 1707”, “una eina arrelada i propera als joves del territori”, “una organització forta i capaç d’esdevenir l’alternativa juvenil”; i alhora, van saber transmetre la il·lusió i energia que representa aquesta nova formació, que a més, pretén aglutinar centenars de joves d’arreu del país que treballin dia a dia per l’alliberament nacional, social i de gènere dels Països Catalans.

També hem de destacar la participació dels grups de rock reivindicatiu Brams i EINA que van voler mostrar el seu recolzament a Arran col·laborant a l’acte de presentació amb dues peces musicals, amb marcada càrrega simbòlica, com són “sempre més” i “canviarem la història”, respectivament.

Finalment l’acte va acabar amb la Muixeranga d’Algemesí, el cant dels Segadors, la Internacional i amb la interpretació, també, de la Balanguera amb sac de gemecs a càrrec de Marcel, del grup Filibusters.


Deixa un comentari