ARRAN se solidartza amb el jovent independentista basc

Publicat el

Participació catalana en un acte de suport a 10 joves d’Hernani. 1500 persones a la manifestació i a l’acte polític. Els joves s’enfronten a penes d’entre 7 i 9 anys de presó.

El passat dissabte 16 de setembre, una delegació d’ARRAN va participar dels actes organitzats a Hernani (Euskal Herria) per mostrar el rebuig popular al proper judici polític que tindrà lloc l’Audiència Nacional espanyola a partir del dia 18 de setembre en què 10 joves del poble s’enfronten a penes d’entre 7 i 9 anys de presó.

El 31 de març de 2012, 8 joves d’Hernani van ser detinguts (dies més tard 2 més van haver de presentar-se a l’AN) acusats de pertànyer a l’organització juvenil basca SEGI. Després dels cinc dies d’incomunicació, 8 d’ells van ser empresonats i 7 d’ells van denunciar haver patit maltractaments durant la detenció.

Aquestes detencions s’han de situar en el context de persecució, il·legalització i repressió que ha patit la joventut independentista basca al llarg de la seva història, i concretament en l’escalada repressiva que afecta l’organització juvenil SEGI des de que fou considerada “terrorista” pels tribunals espanyols l’any 2007.

Denunciant el context repressiu en què es desenvolupa el projecte polític de la joventut basca, un miler i mig de persones es van manifestar pels carrers d’Hernani sota el lema “No als judicis polítics, joventut basca lliure i legal”.

En l’acte polític final, un dels joves encausats va denunciar que el procés judicial que els afecta és un atac a tota la joventut basca i va recordar que desenes de joves de tot Euskal Herria estan patint processos similars.

Posteriorment, va intervenir un portaveu d’ARRAN explicant el context polític i social en que s’està desenvolupant la lluita de la recent creada organització juvenil de l’Esquerra Independentista i assegurant que la joventut basca i catalana colze a colze aconseguiran acabar amb l’opressió dels estats espanyol i francès.

La solidaritat internacionalista també va arribar des de l’altra banda de l’Atlàntic a través d’un vídeo enviat per joves revolucionaris xilens en què mostraven la seva solidaritat amb els joves repressaliats d’Euskal Herria.

L’acte va concloure amb la lectura del manifest d’ELEAK, moviment pels drets civils del poble basc, i l’aplaudiment dels assistents a les desenes de joves guipuscoans condemnats o a l’espera de judici.

La jornada va servir per fer una important demostració de força, i per llençar un missatge contundent a l’Estat Espanyol i els seus botxins. La repressió no atura la lluita per la independència i el socialisme, més aviat li dona força i reforça la solidaritat i la fraternitat.


Deixa un comentari