Artieda No Rebla! Comunicat de suport a la lluita del poble d’Artieda

Publicat el

Des d’Arran, l’organització juvenil de l’Esquerra Independentista, volem mostrar la nostra solidaritat amb el poble d’Artieda, que el proper 10 d’octubre s’enfrontarà a un procés d’expropiació de les seves terres, com a conseqüència del Recreixement del pantà de Yesa. Aquest petit poble del Pirineu aragonès porta més de 30 anys lluitant contra un projecte injust, absurd i innecessari que amenaça la seva forma de vida. El recreixement de Yesa inunda 22 km del Camí de Santiago, posa en perill la vida de les persones per la inestabilitat dels vessants i malbarata diners públics sota un fals interès general. A més, seria una peça imprescindible per a un futurtransvasament de l’Ebre. La gent d’Artieda se enfronta actualment a un procés de expropiació de les seves terres però elles sempre han defensat el seu entorn, conscients que aquest forma part del seu passat, el seu present i el seu futur.

Arran dóna suport als pobles que, com Artieda o tots els municipis afectats per la MAT, pel trasvasament de l’Ebre, i per tots els projectes especulatius que ens destrossen les contrades, defensen la seva terra, més conscients que mai que la defensa d’aquesta és imprescindible per a la construcció d’una realitat social més justa, igualitària i sostenible. La terra pertany al poble que la treballa i que viu d’ella, i no pot estar sotmesa a interessos especulatius d’empreses privades com és el cas del Recreixement de Yesa.

La conservació del territori és imprescindible en la construcció de la nostra identitat com a poble. Per això, des Arran ens solidaritzem amb Artieda i els seus joves, reconeixent la lluita d’aquest poble en defensa de la seva terra.

Yesa No!

Artieda No Rebla!

Visca la terra!

Solidaritat entre pobles!


Deixa un comentari