Comunicat d’ARRAN en solidaritat amb el poble treballador andalús

Publicat el

Ahir 5 de desembre de 2012 el poble andalús commemorava l’inici de la revolució que, encapçalat per Cadiz, va dur a terme l’any 1868 demanant més autonomia i millores socials. Gairebé un segle i mig després, el poble treballador andalús continua lluitant per l’alliberament nacional i social i segueix patint l’assetjament del mateix cos repressor, torturador i assassí que està al servei dels terratinents i la burgesia de l’estat espanyol.

Des dels Països Catalans volem enviar una forta abraçada revolucionària a les companyes d’Andalucía en lluita contra l’imperialisme espanyol que intenta esborrar la identitat cultural de la nació andalusa, el capitalisme i el caciquisme que manté les mateixes estructures i el mateix repartiment de les terres que a principis del segle XIX, i el patriarcat que condemna a les persones a reprimir les seves sexualitats i discrimina en funció del gènere i la orientació sexual. Aquestes opressions són aplicades, especialment a Andalucía, contra les classes populars per l’Estat espanyol i a través d’institucions retrògrades i caduques com l’Església Catòlica, la Guardia Civil i els terratinents propietaris de terres, que no treballen i no produeixen.

Volem transmetre la nostra solidaritat internacionalista, de forma especial, amb el jovent andalús, un dels principals afectats per aquest sistema injust, que l’obliga a abandonar els seus pobles per buscar feina a les ciutats si no vol patir una vida de misèria, treballant les terres de cacics en condicions molt dures i per sous molt baixos, sempre sota l’amenaça de ser acomiadats condemnant famílies senceres a la pobresa. El jovent andalús, que ha de veure com la seva cultura i les seves tradicions són normalitzades per l’espanyolisme més ranci, que les assimila i les presenta com a típiques d’aquest país artificial que és Espanya. Que no pot decidir el futur del seu poble en llibertat perquè el jou centralista nega les identitats dels pobles. Que no pot exercir les seves sexualitats lliurement per culpa de la moral cristiana conservadora.

El jovent andalús, que pateix la repressió i els abusos de la Guàrdia Civil: un cos policial creat per controlar les revoltes populars de les zones rurals a meitats del segle XIX i que encara avui segueix controlant els treballadors a voluntat dels grans propietaris de terres. El jovent andalús que lluita cada dia per trencar les cadenes a que l’estat espanyol, el capitalisme i el patriarcat l’han condemnat i construeix des de la base i la unitat popular un contrapoder que emancipi el poble treballador socialment i nacional.

I ho fa mitjançant organitzacions com Jaleo!!!, el nostre referent juvenil, que aglutina les joves revolucionàries independentistes, socialistes i antipatriarcals andaluses i treballa a nivell local i nacional per bastir una xarxa de contrapoder popular. O a través del Sindicato Andaluz de Trabajadores, que ha demostrat durant anys i molt especialment en els últims mesos la combativitat de la classe obrera andalusa –i de les seves dones- contra el capital. El poble andalús s’organitza i avança cada dia amb pas ferm i sense retrocedir fins arribar a la independència de la seva nació, el socialisme i la fi del patriarcat!

Arran volem mostrar tot el nostre suport a les andaluses represaliades per l’estat espanyol amb la intenció de desactivar la lluita i desmobilitzar un poble que ja ha triat no renunciar a la seva llibertat! Una forta abraçada a les que lluiten! No esteu soles!
Per últim, volem transmetre la nostra predisposició a treballar amb el poble andalús i teixir vincles de solidaritat internacionalista per avançar juntes en el mateix camí de l’emancipació!

Des dels Països Catalans fins Andalucía: Independencia, Socialismo y Feminismo!

La solidaridad es la ternura de los pueblos!

Viva Andalucía libre y socialista! Visca la Terra Lliure!


Deixa un comentari