La diada de Mallorca d’enguany escalfa motors

Publicat el

L’Esquerrra Independentista de Mallorca (EIM) ha començat, des d’aquesta passada setmana, a organitzar els actes prèvis de la diada del 31-D que culminaran el diumenge 30 amb la manifestació unitària a les 18h. Al Passeig del Born.

Els nuclis d’Arran, per la seva banda, van començar els actes prèvis el dia 21 amb la xerrada “L’Esquerra Independentista i la diada de Mallorca” a càrrec d’Endavant OSAN que va omplir la casa de la cultura d’Alcúdia amb una assitència de gairebé 50 joves. Al mateix acte, l’organització juvenil també va estrenar i fer la presentació del vídeo elaborat en el marc de la diada 2012 i que presenta i explica la lluita duta a terme per ARRAN, així com convoca als actes juvenils i unitàris de l’EI per la diada d’enguany.

Arran també va participar en la presa simbòlica del cim del Galatzó on una seixantena de persones convocades per les diferents organitzacions de l’Esquerra Independentista per tal de reivindicar i fer una crida a la participació dels actes de la diada. Durant l’acte, membres de diferents col·lectius llegiren un manifest en què cridaren la ciutadania a participar en les diferents activitats convocades com a manera de protestar contra les retallades i els atacs al català del Govern Bauzá i de Madrid. En aquest sentit, asseguraren que “no es pot concebre un plantejament de canvi únicament i exclusivament nacional i que per això es reivindiquen el socialisme i el feminisme”. Finalment, els xeremiers interpretaren l’himne Els segadors abans de descendir el camí emprès.

Ahir, divendres 28 de Desembre es va celebrar la manifestació juvenil de la Diada, organitzada per les Assemblees d’Arran de l’illa i convocada a les 6 de la tarda a Sa Pobla. La mobilitzacó ha comptat amb la participació d’uns 150 joves de l’illa que han marxat pels carrers de la població mallorquina omplint-la de càntics i reivindicacions en favor de la unitat i la indepoendència dels Països Catalans, els socialisme i el feminisme.


Finalment, avui -prèvi a demà diumenge dia fort de la diada- Arran ha organitzat una xerrada a l’Ateneu de Palma sobre experiències del moviment juvenil a la ciutat de Barcelona que ha comptat amb l’assistència d’una trentena de persones. En l’acte, membres de diferents assemblees de la ciutat de Barcelona han explicat el projecte juvenil del seu barri així com compartit experiències, dificultats i reptes conjunts a encarar pel moviment juvenil organitzat dels Països Catalans.


Deixa un comentari