Centenars de persones clamen arreu dels Països Catalans contra l’ofensiva patriarcal i capitalista

Publicat el

Crònica de les mobilitzacions de l’Esquerra Independentista pel dia de la dona treballadora

Mig miler de persones participen a la marxa de l’Assemblea Antipatriarcal de Palma

Mig miler de persones ompliren, ahir horabaixa, els carrers de Palma per commemorar el 8 de Març i així, un dia més, fer front al sistema patriarcal que se’ns imposa. El tret de sortida de la manifestació fou a les 18 hores a la plaça de la Porta Pintada de Ciutat.

La marxa recorregué els carrers dels Oms, la Rambla, el Born i el carrer Conqueridor fins arribar a la plaça de Cort rere la pancarta de l’Assemblea Antipatriarcal “Ni oprimides pel patriarcat, ni explotades pel capitalisme”. Precisament, es tracta d’un col·lectiu nascut recentment per treballar, de manera més minuciosa, l’eix del feminisme. Algun dels crits que es sentiren foren “avortament lliure i gratuït” així com “fora rosaris dels nostres ovaris”.

Després d’una hora i mitja de caminada, arribà la llegida del manifest a càrrec de militants de l’Assemblea Antipatriarcal, on Arran Palma hi té cabuda. Algun fragment dels que es llegiren, fou: “No som éssers invàlids per prendre decisions; som persones, homes i dones, que vivim amb el convenciment que revertir l’ordre de les coses és possible, i ens reafirmem en el fet de poder incidir de manera real per provocar no una reforma de sistema, sinó un canvi de sistema econòmic, polític i social”. D’aquesta manera, arribades a la plaça de Cort, es donà el punt i final de la manifestació.

Prop de 300 persones assisteixen al bloc de l’Esquerra Independentista del 8M a Barcelona

Prop de 300 persones participaren, ahir per la tarda, al bloc de l’Esquerra Independentista a la manifestació del 8 de Març per fer front, un cop més, al sistema d’organització social basat en la coerció d’una part de la població sobre tota la resta.

La plaça Universitat fou el punt i principi de la marxa, que començà a les 18’30 hores. El tret de sortida va ser després de què un grup de feministes pintés al terra de la plaça “desobediència feminista”.

El bloc recorregué els carrers de Gran Via de les Corts Catalanes, carrer Balmes, carrer Pelai, Via Laietana fins arribar a la plaça de Sant Jaume. La pancarta lluïa el lema “contra l’ofensiva patriarcal i capitalista, desobediència feminista” i alguns dels crits que es pogueren sentir al llarg de la jornada foren, entre d’altres, “patriarcat i capital, aliança criminal; el jovent organitzat combatem el patriarcat; avortament, lliure i gratuït; ni víctimes ni passives, dones combatives”.

Durant la marxa es pintaren locals comercials, molts d’ells situats al carrer Pelai, que sovint oprimeixen la diversitat d’estètica de la dona amb talles menors de les reals i utilitzen símbols basats el la dominació de la dona.

Tot i això, la caminada transcorregué tranquil·la fins que, arribades a la plaça Sant Jaume, es llegí el manifest i es donà per acabada la manifestació.

Centenars de persones participen al bloc de l’Esquerra Independentista en la marxa del 8M a València

Un altre any els carrers de València s’han omplert per al 8 de març. La manifestació que sortia de la plaça del Parterre a les 19 hores va transcórrer sense cap tipus d’incidència fins la plaça de la Mare de Déu on es van llegir els manifestos.


La manifestació, més multitudinària que altres anys, va ser un riu ple de reivindicacions.

El bloc de l’Esquerra Independentista encapçalat amb quatre torxes va ser un dels blocs més nombrós amb centenars de persones. Durant el trajecte es van escoltar lemes com: Dones lliure en una terra lliure!, sense les dones no hi ha revolució! o visca, visca, visca la lluita feminista!

Amb aquesta manifestació acabava tota una setmana d’actes al voltant del 8 de març que l’EI havia organitzat a València i Camp de Túria amb xerrades, passes de vídeos, actuacions musicals… És destacable la concentració al Servef del Carrer Colon de València el matí 7 de març convocada per l’EI.

Jornades feministes i manifestació pel 8 de Març a Alacant

A Alacant, l’Esquerra Independentista ha organitzat per a aquest 8 de març tot un seguit d’actes que evidencien el seu compromís amb la lluita feminista. El dijous 7 l’organització juvenil Arran va projectar la pel•lícula “4 meses, 3 semanas, 2 días” a la qual va seguir un fructífer debat al voltant de l’avortament, una temàtica que les organitzacions de l’EI del Sud continuaran plantejant com a eix de lluita el proper 4 de maig amb una xarrada de Woman on Waves.

El 8 de març Endavant (OSAN), Arran i el SEPC participaren amb un bloc propi i combatiu en la manifestació que va recòrrer els carrers del centre de la ciutat; “Patriarcat i capital, aliança criminal”, “Visca la lluita de la dona obrera”, “Anem a cremar la Conferència Episcopal per masclista i patriarcal” o “El nostre cos, la nostra decisió” foren els crits més repetits al llarg de la mobilització, una de les més nombroses dels darrers anys i que aplegà vora 2000 persones.

Per a finalitzar les jornades antipatriarcals, el dissabte 9 de una vintena de persones van gaudir al Casal Popular Tio Cuc del recital de poesia eròtica Ohrgàsmica!, un passeig amb els cinc sentits per la poesia eròtica dels cinc continents, amb l’empoderament de la dona de la seua pròpia sexualitat com a eix central.

Les organitzacions de l’Esquerra Independentista del Sud continuaran la seua feina de denúncia del patriarcat en les properes setmanes, amb dues xarrades a la Universitat d’Alacant organitzades pel SEPC i una altra a Banyeres de Mariola.

Tarragona clama contra l’ofensiva patriarcal i capitalista

Un any més, en motiu del Dia Internacional de la Dona Treballadora, els diferents col·lectius feministes i de l’Esquerra Independentista d’arreu del Camp es van trobar a Tarragona, per a realitzar una manifestació reivindicativa, sota el lema “Contra l’ofensiva patriarcal i capitalista, desobediència feminista”.

Més d’un centenar de persones van custodiar la manifestació, que va recórrer la Rambla Nova, el carrer Comte de Rius, la Rambla Vella i finalment va acabar a la plaça de la Font amb els parlaments. Al llarg de la manifestació es van cridar múltiples consignes, es van encartellar paperògrafs i es van enganxar més de mil adhesius.

“Contra l’ofensiva capitalista, desobediència feminista”, “Traiem la religió de l’educació!”, “Escombres i fregones, per a totes les persones!”… van ser alguns dels lemes cridats durant el recorregut. Les assemblees d’Arran de Tarragona i de Reus duien una pancarta alçada que marcava el bloc juvenil de la manifestació.

En arribar davant de l’Ajuntament, els membres de l’Ateneu Llibertari Alomà, una treballadora de la sanitat de la secció sindical de la CGT a l’Hospital Pius de Valls, i una representant de Cau de Llunes – AFRT, en nom de les organitzacions feministes i l’Esquerra Independentista, van intervenir per denunciar la persistent discriminació de la dona en diferents àmbits de la via quotidiana i de la societat, així com els efectes directes de la crisi i les retallades de l’Estat en la situació de la dona.

A més volem celebrar el naixement d’una nova assemblea feminista a les comarques del Camp: Les quatre gates de La Canonja, que juntament amb Cau de Llunes de Tarragona, l’Hora Violeta de Reus i les Filles de les fetilleres a Torredembarra, conformen una gran xarxa feminista a les nostres comarques.

Concentració i passi de documental a Lleida

El passat divendres a les 19.30h va tenir lloc davant de l’IEI a Lleida una concentració que va aplegar una cinquantena de persones sota el lema “Contra el capitalisme i el patriarcat, desobediència feminista”. Durant la concentració, convocada pels col·lectius que conformen els moviments socials de la ciutat, es van repartir octavetes i va finalitzar amb la lectura del manifest unitari. La concentració quedava emmarcada en els actes que aquest s’han realitzat en motiu del 8 de març i que van finalitzar dissabte amb el passi de la pel·lícula “Yo, Puta” per part d’Arran Lleida al Casal Ocell Negre.


Deixa un comentari