Comunicat d’Arran Sant Cugat en relació als fets ocorreguts entre la policia local i tres membres de l’assemblea

Publicat el

La passada matinada, tres membres de l’assemblea d’Arran Sant Cugat es trobaven enganxant cartells en una de les columnes cilíndriques indicades per aquest ús situada al centre de la ciutat, quan van ser sorpresos per diversos agents de la policia local. Amb el ridícul pretext de ser sospitosos de l’assalt que havia tingut lloc la mateixa nit en un establiment proper (anaven carregats amb escombres i una galleda), els agents van dirigir-se als tres membres d’Arran amb amenaces i intimidacions. Una de les persones, a més, va ser agredida físicament i se’l va forçar a pujar a un cotxe de policia sense haver estat informat de la seva detenció. Una quarta persona que es va acostar per saber què passava també va ser tractada de forma intimidatòria per haver qüestionat l’actuació policial. Els agents van obligar a aquesta persona a utilitzar el castellà per dirigir-s’hi. El resultat d’aquest episodi lamentable són tres imputacions per desobediència: dues dirigides a membres d’Arran i una a aquesta quarta persona implicada.

Des del nucli d’Arran Sant Cugat denunciem els fets ocorreguts i els entenem com un intent més de criminalitzar el jovent organitzat de la ciutat. Així mateix, exigim la retirada dels càrrecs que s’imputen a les tres persones implicades i l’expulsió immediata d’aquests agents del cos de la policia local.

Prou abusos policials!
Prou criminalització al jovent en lluita!

Arran Sant Cugat
5 d’abril de 2013


Deixa un comentari