[Pla de L’Estany] Comunicat de Suport a les encausades de Les Corts

Publicat el

Comunicat de suport de diverses organitzacions del Pla de l’Estany

No callarem, no ens emmudiran!

Solidaritat per les companyes encausades pel 29M

Des d’Arran del Pla de l’estany, la CUP del Pla de l’estany, el col·lectiu la Falç, el Casal Popular Independentista del Pla de l’estany i el grup de suport a en Hagi i en Pau,  volem manifestar el nostre ferm suport al company garrotxí Genís Martin, que s’enfronta a una demanda de 7 anys de presó i més de 5000 euros de multa, arran de la participació en un piquet informatiu durant la vaga que va tenir lloc el dia 29 de març del 2012.

A en Genís i als demés companys del barri de les Corts, se’ls està perseguint de forma salvatge per les institucions judicials de l’estat espanyol però també pel Ministeri de l’Interior, l’Ajuntament de Barcelona i la policia autonòmica catalana demostrant, una vegada més, el seu caràcter burgès i repressiu.

Totes aquestes institucions pretenen fer dels nostres companys caps de turc amb la covarda intenció d’atemorir-los, tan a ells com a les demés persones conscients socialment.

Com passa pràcticament sempre, la classe dirigent tan catalana com espanyola, no tolera cap expressió de rebuig a un sistema criminal com és el capitalisme. Cal recordar que avui, en ple segle XXI i dins la Unió Europea, els desnonaments a treballadors no s’aturen, l’última reforma laboral abarateix extremadament l’acomiadament, l’educació i sanitat públiques s’estan desmantellant, les empreses es deslocalitzen, com per exemple a Bangladesh, i molts dels banquers i polítics corruptes són indultats sense cap mena de justificació. Aquesta és la democràcia en la que vivim, on l’oprimit és perseguit i el poderós protegit.

És precisament per combatre aquestes injustícies que serveixen les vagues generals que, tot i estar reconegudes constitucionalment, a la pràctica resten segrestades per les institucions ja que, a banda de la clàssica pressió mediàtica i econòmica, ara cal sumar-li la judicial.

Pensem que aquest cas repressiu només fa que reafirmar la necessitat de confrontar el poder al carrer i aconseguir a través de la lluita que la por canviï de costat. La mateixa por que ara sentim nosaltres quan ens manifestem i ens disparen pilotes de goma, quan fem piquets i ens detenen, o quan ens imaginem a companys tancats en presons per l’únic motiu de lluitar per la justícia social, l’han de sentir ben aviat els poderosos.

És per aquests i molts altres motius que l’Esquerra Independentista del Pla de l’Estany pensem que el judici a en Genís i la resta de companys és polític i que l’hem de combatre amb la unitat, la solidaritat i la força de tots aquelles persones que des la base lluitem per transformar la societat.

Si ens toquen a una ens toquen a totes.

Absolució Genís, absolució encausades de les Corts.


Deixa un comentari