Salutació al poble cubà en commemoració dels 60 anys de l’assalt del 26 de juliol

Publicat el

26JfidelAvui fa 60 anys que un grup d’homes valents i carregats d’ideals nobles van atacar el Cuartel Moncada a Santiago de Cuba. L’atac va ser un fracàs i la majoria d’homes van caure o van ser detinguts, torturats, afusellats o empresonats. Però aquella gesta va ser el punt que va marcar l’inici d’una vertadera revolució per canviar un sistema i alliberar un poble de la tirania i la misèria a les quals el capitalisme més ferotge condemnava.

La persona que encapçalava aquells valents va acabar sent el líder d’un poble que porta gairebé 60 anys resistint als atacs de l’imperi i demostrant que una alternativa al capitalisme és possible, viable i molt més justa i igualitària per a qualsevol poble del món. El comandant Fidel Castro ha fet del poble cubà un exemple de dignitat arreu del món i un model a seguir per molts d’altres, entre els quals es troba el nostre poble. Tal i com va dir i cantar Carlos Puebla, per als cubans i cubanes “siempre es 26. El poble cubà lliura cada dia una dura batalla contra l’imperialisme occidental que vol tornar a explotar l’illa a favor dels seus interessos i a convertir-la novament en un territori més al servei del capital. Per això arreu del món, totes aquelles persones i organitzacions que treballem per un altre món veiem en Cuba la prova de que la nostra lluita no és en va i la utopia és més a prop del que pensem.

Des dels Països Catalans volem enviar una salutació fraternal i internacionalista al poble cubà. Volem mostrar a les cubanes i els cubans el nostre reconeixement i admiració per la seva heroica resistència i desitjar-los molts anys més de socialisme i independència, objectius compartits i anhelats també pel nostre poble.

Viva Cuba Libre y Socialista! Viva Fidel!

Pàtria o Mort! Guanyarem!


Comments are closed.