[Alacantí] Massiva jornada de denúncia antiimperialista pel 12 d’Octubre

Publicat el

Una nova jornada de lluita antiimperialista i solidaritat internacionalista s’ha desenvolupat aquests 11 i 12 d’Octubre a la ciutat d’Alacant, organitzada pel Moviment de Resistència Global d’Alacant en el marc de les jornades 12 d’Octubre, res a celebrar, molt a denunciar. Per tercer any consecutiu, l’organisme unitari antiimperialista de la ciutat ha aconseguit sumar centenars de persones en la denúncia de més de 500 anys d’explotació i genocidi a Amèrica Llatina. Enguany el MRG-Alacant ha fet un salt endavant, ampliant l’abast polític de la jornada i mobilitzant més gent que mai.

 

 

El divendres 11, el MRG convidà a Marco Reinero Monealegre, líder camperol, treballador del Tolima i membre de la Marxa Patriótica. En la seua xarrada sobre la lluita camperola i el conflicte polític a Colòmbia, a la qual acudiren més de 50 persones, contextualitzà el sorgiment de la resistència camperola en els anys 40, arran de les massacres governamentals a pagesos; explicà els diferents mecanismes violents amb què el Govern colombià i els paramilitars expulsen i desplacen els camperols de les seues terres, i incidí en la massacre als membres de la Unió Patriòtica. Reinero denuncià com l’oligarquia colombiana vol exterminar el camperolat per tal de convertir el 46% de les terres del país en explotacions mineres. Per a finalitzar la seua xarrada, llançà un missatge per a l’alliberament d’Huber Ballesteros, líder camperol empresonat pel govern de Santos.

 

 

 

 

L’endemà, 12 d’Octubre, el Moviment de Resistència Global convocà una jornada de denúncia a la Plaça d’Amèrica, amb música, paradetes, parlaments i exposicions. A les paradetes de les organitzacions que conformen el MRG (Associació d’Amistat amb Cuba Miguel Hernández, Endavant, Esquerra Unida, PCPE i CJC) s’hi sumaren Arran, Entrepobles i les associacions equatorianes Abya Yala i Americamanta i la Casa Xile. A més de la lectura del manifest, intervingué el Cónsul d’Equador en Alacant, i les associacions latinoamericanes i Dansant per la Pau oferiren un magnífic espeactacle de balls populars.

 

 


Comments are closed.