[Terres de l’Ebre] Crònica del 12 d’octubre

Publicat el

El passat divendres 11 d’octubre ens vam reunir sota el lema “12 d’octubre res a celebrar. Fes-li botifarra a la Hispanitat”. L’acte va consistir en un concert del cantautor tarragoní Josep Romeu i una baldanada popular. A la mitja part del concert es va llegir el manifest i es va recordar que l’ajuntament ha fet pagar a l’organització per ocupar un espai públic i es va denunciar el doble raser i caciquisme del consistori que fa complir les normatives amb criteris d’amiguisme i afinitat política, fent una demostració clara de què entén per democràcia. Finalment, es va aprofitar per fer un toc d’atenció al fet que encara en ple s.XXI  a Tortosa hi ha el monument franquista més gran dels Països Catalans, i encara queda molta nomenclatura franquista, com ara la plaça d’Espanya (popularment plaça de l’Ajuntament) nom que es va adoptar després de la reconstrucció del barri de pescadors que va ser destruït precisament per l’aviació feixista durant la guerra civil. Aprofitant l’ocasió, es va decidir rebatejar simbòlicament plaça dels Països Catalans.

Comments are closed.