Palma | Diada de les Combatents Catalanes 2014

Publicat el

mural26g13b-300x225Arran Palma hem portat a terme una sèrie d’activitats dins el marc de la Diada de les Combatents Catalanes. El passat divendres 24 al Casal Popular Voltor Negre tingué lloc un cinefòrum amb el documental Doble joc: Txema, l’infiltrat a Terra Lliure, i el mateix dia 26 es realitzà un mural commemoratiu al barri de El Amanecer.

L’acte al Casal començà amb una xerrada introductòria a càrrec d’un militant de l’assemblea. Desenes de joves escoltaren un repàs històric de la celebració de la Diada de les Combatents, així com una introducció i contextualització del documental que vendria a continuació.  Una vegada finalitzà el documental, tingué lloc un debat sobre el mateix, i la jornada va finalitzar amb una picada vegetariana.

Reproduïm a continuació el comunicat enviat a premsa:

26 de gener: Diada de les Combatents Catalanes

Arran Palma reivindicam un any més el record i homenatge a totes aquelles persones que, arreu dels Països Catalans, han lluitat amb les armes a la mà per la llibertat del nostre poble. El 26 de gener és abans que res un dia pel record i la reflexió. La distància del temps mai ens farà oblidar el deute que tenim amb totes les persones que assumiren el màxim compromís en la lluita pels nostres ideals, especialment a aquelles que pagaren amb la vida.

Avui el nostre pensament està amb Gustau Muñoz, Jordi Martínez, Martí Marcó, Fèlix Goñi, Antoni Villaescusa, Quim Sànchez, Julià Babia i tots aquells que moriren en combat a les files de la resistència. Tornam a afirmar una vegada més que la seva lluita és la nostra. Tampoc podem oblidar, com a mallorquins que som, als que lluitaren a la revolta forana, als agermanats, als que s’alçaren contra Felip V i als qui es deixaren la vida en la lluita contra el feixisme al 36.

És aquesta memòria la que continua donant sentit a la organització i la lluita per la independència, el socialisme i el feminisme. Venen temps difícils: la crisi capitalista i la situació al Principat propicien una nova ofensiva neoliberal, espanyolista i conservadora. Avui com ahir, la defensa de les classes populars per tots els mitjans és més necessària que mai. El cert és que només lluitant tenim futur, si volem evitar que els poderosos ens deixin amb una Mallorca espanyolitzada, destrossada pel ciment especulatiu, sotmesa al conservadorisme ultracatòlic i amb la precarietat laboral i social més absoluta.

El 26 de gener, el nostre homenatge a les caigudes per una Terra Lliure. Mantenim la flama del record!

Palma, Mallorca, Països Catalans. 26 de gener de 2014


Comments are closed.