Sant Cugat | Nominacions al Premi Botifler de l’any 2013

Publicat el

Des d’ARRAN Sant Cugat no volem passar per alt les atrocitats que es fan a la nostre ciutat, per això un any més presentem els Premis Botifler de l’any 2013. 4 nous candidats, 4 lliçons de polítiques elitistes, homòfobes, sexistes i ultracatòliques de la mà de 4 “perles” ben conegudes pels i les santcugatenques.

botifler_final

 

Com bé sabeu, la vostre participació és clau a l’hora d’escollir el guardonat o la guardonada d’enguany. Aquí podreu votar a aquell qui cregueu que s’ha esforçat més per merèixer aquest premi. Sabem que és difícil ja que tots ells fan el possible per acumular mèrits al llarg de l’any, però també sabem que el poble sempre té la raó, així que, A VOTAR!

La data límit és el Dijous 13 de Febrer

Ivan Mañero

Qui és?

Cirurgià plàstic d’ampli reconeixement. Amb 43 anys es defineix com un humanista perquè li agrada tot el que té a veure amb l’ésser humà, la medicina, l’astronomia, la biologia, la ciència, la sociologia o la psicologia.

Per què el nominem?

Per inaugurar al nostre municipi una nova i gegant clínica dedicada a la cirurgia estètica. Dos enormes edificis en un terreny de 6000m2 dedicats a promoure cànons de bellesa elitistes i inassolibles per a les persones. Una nova seu que supura patriarcat i perpetua els models imposats per la pressió estètica dominant. Dirigida per un personatge mediàtic com Iván Mañero, autor de cèlebres cites com: “Cada operació és un repte artístic per fer feliç a una dona.” o “[les dones] quan tenen fills, s’operen la panxa i el pit perquè l’embaràs és una agressió al cos de la dona, que queda molt tocat”. Així doncs, se’ns presenta com una mena d’il·lustrat capaç de rescatar a les dones de la càrrega que els hi suposa el propi cos. Ell es considera tot un humanista però, en realitat, només busca el lucre privat fent dels cossos un negoci. Perquè no volem una clínica que promogui cànons de bellesa inassolibles i per les desmesurades declaracions del propi cirurgià, Arran Sant Cugat nominem enguany Iván Mañero al premi Botifler de l’Any.

Més informació

Altruisme estètic – Columna d’opinió
Iván Mañero: “Cada operació és un repte artístic per fer feliç una dona” – Notícia al TOT Sant Cugat
La clínica d’Ivan Mañero obre les portes – Notícia al Cugat.cat

Mercè Conesa i el seu equip de govern

Qui és?

És l’alcaldessa de Sant Cugat des del 2010 per CiU, equip de govern que davant els nombrosos acomiadaments de santcugatenques el 2013 a empreses com Hp, Delphi o Ricoh va dedicar-se a donar l’esquena a les treballadores, a posicionar-se al bàndol de les empreses o a rentar-se les mans d’aquesta problemàtica social.

Per què el nominem?

Pel tracte de favor a l’empresa Hp en comptes de sancionar-la: aquesta empresa del sector de la informàtica també va aplicar més de 200 acomiadaments en els darrers dos anys a la seu de Sant Cugat, alhora que l’empresa tenia guanys significatius i que organitzava jornades solidàries per recollir fons per als més desafavorits. Desafavorits com aquells a qui acomiadaria i que es trobarien en una situació, no ja de feina precària, sinó de pobresa rotunda.
El cas és que l’equip de govern de Mercè Conesa feia bandera de la col•laboració social d’empreses com aquesta a la nostra smart city. I, per acabar-ho d’adobar, per compensar-ne la bona gestió empresarial i el fet que deixés a santcugatenques a l’atur i en una situació socioeconòmica personal insostenible, el nostre govern convergent (mala gent) va decidir que el més encertat era premiar Hp allargant-li el conveni de col•laboració que tenia amb els pseudopúblics Teatre-auditori i Museu de Sant Cugat.

Amb casos com aquest (i sospitem que d’altres com Ricoh també) queda prou clar el rol que adopta CiU en els conflictes laborals de la ciutat quan els seus interessos es troben entre els de les empreses privades i els de la classe treballadora. Perquè, ja se sap, aquí només hi ha lloc per als bons, i això inclou els farsants que maquillen una mica la localitat amb hipòcrites encaixades de mans i així amaguen les problemàtiques socials que s’hi viuen, a les quals precisament elles ens han sumit amb el seu model de ciutat i d’explotació laboral.
Perquè no deixarem de lluitar en contra de l’explotació de les treballadores i perquè no volem polítiques a favor de la burgesia que trepitgin les classes populars, Arran Sant Cugat nominem enguany a l’alcaldessa de CiU Mercè Conesa al premi Botifler de l’Any 2013.

Més informació

Ricoh
Els empleats de Ricoh faran aturades parcials pels últims acomiadaments – Notícia al Cugat.cat
Mercè Conesa agraeix la implicació de RICOH amb Sant Cugat i destaca la importància del retorn social de les empreses – Sala de premsa Ajuntament

Hp
Que CiU no ens enredi – Columna d’opinió
Entretinguts ho estem – Columna d’opinió
Els treballadors d’HP recapten 48 mil euros per a 3 projectes socials – Notícia al TOT Sant Cugat
Temes pendents del polígon Can Sant Joan – UGT/HP
Teatre-Auditori, Museu de Sant Cugat i HP refermen la col·laboració fins al 2015 – Notícia al cugat.cat
Moció conjunta dels grups municipals de la CUP, ICV-EUiA i PSC de suport als i les treballadores vinculades a HP de Sant Cugat
Els treballadors d’HP protesten pels darrers acomiadaments a la companyia – Notícia al Cugat.cat

Delphi
Suport institucional als treballadors de Delphi – Notícia al TOT Sant Cugat
Delphi acomiadarà 171 treballadors de la planta de Sant Cugat – Notícia al TOT Sant Cugat
Els treballadors de Delphi signen l’acord amb 31 acomiadaments – Notícia al TOT Sant Cugat

Mossèn Carles Cahuana

Qui és?

Vicari del Grup de Joves de la Parròquia.

Per què el nominem?

Per liderar una ‘neteja’ de monitors sota una línia ideològica ultracatòlica i ultraconservadora. Ha sigut l’encarregat de corregir l’obertura al segle XXI d’aquesta església sota la direcció del Bisbe de Terrassa, Monsenyor Josep Àngel Saiz Meneses. Aquest últim, veient perillar una possible democratització de l’església, decideix enviar a en Carles Cahuana que, fins la data, ja ha fet fora dues persones per ser ‘homosexuals i no exercir el vot de castedat’. Aquesta decisió ha provocat una reacció en la resta de membres del Grup de Joves de la Parròquia i, des de llavors, 13 membres l’han abandonat mostrant el seu suport a les joves expulsades. Perquè a Sant Cugat no tolerem cap mena de discriminació sexual, ni tan sols sota el paraigües de l’església, Arran Sant Cugat nominem enguany a Carles Cahuana al premi Botifler de l’Any.

Més informació

L’expulsió d’una noia homosexual fragmenta un grup de joves a la parròquia – Notícia al Cugat.cat
La parròquia en flames (o la crema de bruixes al segle XXI) – Columna d’opinió
Carta en suport a la noia de la parròquia expulsada per la seva opció sexual – Carta dels lectors
Una parròquia fa fora una monitora per ser lesbiana – Ara.cat

Grup municipal del PP Sant Cugat

Qui són?

Els quatre membres que conformem el grup municipal del Partit Popular al Ple de l’Ajuntament de Sant Cugat.

Per què els nominem?

El grup municipal del Partit Popular (PP) és el màxim representant a la ciutat de l’espanyolisme dretà i catòlic. És la línia natural dels quatre membres que conformen el grup municipal i és habitual sentir-los posicionar-se en contra de la immersió lingüística o els matrimonis homosexuals a més de voler promoure escoles segregades per sexe. Però, enguany, han sigut els màxims defensors de la contrareforma de la llei de l’avortament, promoguda pel govern de l’Estat Espanyol, a nivell local. Arran d’això han sigut centre de crítiques i accions per part de diferents col·lectius socials de la ciutat fins arribar al punt de quedar-se sense cap mena de suport al ple municipal en aquesta matèria. Perquè a Sant Cugat no volem ultradretans espanyolistes i defensem el dret de les dones a decidir sobre el seu propi cos, Arran Sant Cugat nominem enguany el grup municipal del PP al premi Botifler de l’Any.

Més informació

El Ple rebutja la llei de l’avortament tot i l’abstenció d’UDC – Notícia al TOT Sant Cugat
Concentració davant la seu del PP en contra de la llei de l’avortament – Notícia al TOT Sant Cugat
La seu del PP apareix amb pintades a favor de l’avortament – Notícia al Cugat.cat


Comments are closed.