Comunicat | Arran Terres de l’Ebre i del Sénia davant l’assassinat d’una dona a Amposta, víctima de la violènica masclista

Publicat el

 

Ahir a la tarda una dona d’uns 50 anys era assassinada amb arma blanca a mans del seu marit a Amposta. Ell mateix va avisar a un amic que posteriorment donaria l’avís al cos policial de la ciutat.
El jovent condemnem l’assassinat i l’ entenem com la punta de l’iceberg de la violència de gènere que patim dia a dia les dones.

Estem vivint un gener negre, on són deu les dones que han estat assassinades a mans dels seus agressors. La violència de gènere segueix sent la principal causa de mort entre les dones d’entre 15 i 44 anys a tot el món, per davant de la suma de les morts provocades pel càncer o los accidents de transit.

Davant d’esta situació:

Rebutgem los fets i condemnem aquells que tracten estes morts com a fets aïllats. Sovint el problema és no anar a l’arrel del problema. La mort d’estes dones no és més que la part més visible de les violències de gènere que existeixen i que totes: xiquetes, joves i dones patim dia rere dia.

Violències que no són més que la cara més cruel del sistema patriarcal que vivim. Un sistema que ens oprimeix i que ens impedeix ser dones lliures. El patriarcat se’ns mostra des de la forma més subtil amb el llenguatge sexista, los micromasclismes, la publicitat sexista, el control sobre la nostra vida, l’amor romàntic basat en la coerció, la possesió i l’autolimitació, l’humor sexista… S’invisibilitza mitjançant la ignorància, el menyspreu, la des valorització, la humiliació, el xantatge emocional; ens mostra la forma més cruel en la violència més explícita ens amenaces, insults, la violacio, l’agressio física, l’abús sexual i té com a punta de l’iceberg l’assassinat.

Volem ser dones lliures, lliures per a viure dignament, lliure per vestir-nos com vulguem i no sentir-nos culpables davant de mirades assetjadores. Volem ser dones lliures que decideixen sobre la seua sexualitat i sobre les relacions. Volem ser lliures per decidir , decidir sobre el nostre propi cos o sobre qualsevol altra cosa. No restarem ni callades ni submises davant de les violències de gènere i davant d’un poder que ens vol retornar a èpoques grises, que insisteix en fer-nos innocents i incapaces de prendre decisions.
.
Condemnem també l’invisibilització de totes estes violències i l’encobriment per part dels mitjans de comunicació d’estes agressions que parlen de víctima quan se refereixen a l’assassí masclista o parlen de relacions casuals i no condemnen i assenyalen els culpables reals d’esta problemàtica. La violència es responsabilitat de qui l’exerceix , no de qui la pateix.

El silenci ens fa còmplices i la ignorància responsables. Per això com a joves seguirem condemnant el sistema patriarcal i totes les violències que comporta i seguirem lluitant per la total destrucció d’estos. Continuarem actives i desobedients, creient amb el propi empoderament, en la pròpia construcció de la sexualitat i en la nostra absoluta llibertat.

LES JOVES TRENQUEM EL SILENCI, CAP AGRESSIÓ SENSE RESPOSTA!
Arran Terres de l’Ebre i del Sénia, 29 de gener del 2014.


Comments are closed.