Sallent | L’atzar dóna una treva a les estudiants sallentines

Publicat el

Finalment, la venda dels pisos de Barcelona per part de l’Ajuntament de Sallent ha estat aturada perquè no hi ha hagut cap oferta de compra. Sembla que els pisos no es vendran, però no pas perquè l’equip de govern de CiU i PSC hagi canviat d’opinió. La seva voluntat segueix sent la venda o el lloguer dels pisos que actualment estan destinats a estudiants i famílies. Famílies desinformades a qui l’ajuntament no ha tingut la dignitat de comunicar que casa seva estava a punt de ser venuda a especuladors immobiliaris.

Les declaracions del regidor d’Hisenda, Valentí Manalbens, apunten que el nou plantejament per als pisos d’estudiants és deixar d’oferir-los als joves del poble i obrir el lloguer al públic general. Argumenta que els ingressos que se n’obtinguin es destinaran a la creació d’una beca de transport. Davant d’això, ARRAN continuem defensant que l’ús d’aquests pisos ha de ser per a un lloguer assequible per a estudiants.

La proposta de l’Ajuntament no és una solució, sinó un retrocés que posa en perill la continuïtat de les ajudes a l’estudiantat sallentí. Si realment es volen millorar les condicions de les joves sallentines, proposem que s’acondicionin els pisos, que es millori el servei i el preu del transport públic i que les beques de mobilitat siguin creades a partir d’un fons nou, independentment de qui llogui els pisos.

Aplaudim la proposta de crear beques per a aquelles estudiants que hagin de viure fora del municipi o bé desplaçar-se diàriament, però no a costa d’eliminar el lloguer dels pisos d’estudiants de la capital. A la vegada, se’ns presenten dubtes jurídics. Si els beneficis obtinguts dels rendiments dels pisos de Barcelona s’han de destinar a la residència, com seria possible redistribuir-los a una partida per a beques?

Per això demanem que el fons per a ajudes a les estudiants es creï de nou, independentment del lloguer dels pisos. Què suposa per a un ajuntament, amb un pressupost de 7 milions d’euros, una nova partida de 15.000€ (que és el que aproximadament s’obtindria del lloguer dels pisos)? És evident que l’únic que cal és voluntat política.

Ja per últim, denunciem també la poca difusió que l’Ajuntament fa per a promocionar l’ús dels pisos a les joves sallentines. Que la convocatòria sigui el mes d’agost i se’n faci publicitat amb un ban penjat a quatre cartelleres, demostra la nul·la determinació per a millorar les condicions de les estudiants de Sallent.

Aprofitem, a més, per reivindicar una millora en el transport, que passaria per un augment de les freqüències i uns preus populars per a us servei públic.

No volem perdre l’oportunitat de viure a Barcelona a un preu assequible. Davant la intenció d’acabar amb els drets del jovent, no ens quedarem parades. Estarem atentes i seguirem treballant per no perdre els pisos!


Comments are closed.