Pel 25 d’abril, per la dignitat del nostre poble, el jovent trenquem les regles per canviar-ho TOT!

Publicat el

Un nou 25 d’Abril és a les portes del País Valencià. Un nou 25 d’Abril en què el jovent tornarem a eixir al carrer per defensar la dignitat del nostre poble; la nostra llengua, la nostra cultura, la nostra escola, les nostres llibertats individuals i col·lectives.

En el darrer any, el govern del Partit Popular a la Generalitat Valenciana ha fet un pas més en la destrucció del País Valencià, un gran pas que les classes populars hem de saber respondre.

El tancament de RTVV, després de la prohibició de les emissions de TV3, Catalunya Ràdio i Catalunya Informació, deixa el País Valencià sense mitjans audiovisuals públics en la nostra llengua. L’ofensiva creuada del govern central i del govern autonòmic contra el català ha aconseguit, en part, un dels seus objectius principals al País Valencià: privar els valencians de mitjans de comunicació públics en la nostra llengua.

Hem de tindre en compte que l’ofensiva contra lo valencià no s’acaba en els mitjans audiovisuals, ara van a per l’escola. L’escolta en valencià, el nostre català, ha estat constantment atacada des de la seva impulsió després de la dictadura; amb desprestigi, amb fugues de capital cap a l’escola privada i concertada, amb mil i una excuses de baix rendiment, amb propostes macabres de multilingüisme… tot per evitar la transmissió i la socialització de la nostra llengua i la nostra cultura. Ara el Partit Popular, altra volta amb l’excusa de la crisi carrega contra les unitats docents en valencià. 150 de 190 unitats docents que seran eliminades el proper curs són unitats docents en valencià, quan 100.000 xiquets i xiquetes no poden estudiar en la nostra llengua malgrat haver-ho sol·licitat.

Cal fer front a l’atac que suposa per a la nostra cultura i la nostra llengua el tancament de tots els mitjans públics en català i la supressió d’unitats docents valencià.

No oblidem tampoc, els atacs que de la mà del govern de l’Estat Espanyol ens envia la dreta més rància, filo feixista, ultraconservadora i ultra neoliberal:

L’atac al dret a decidir de les dones amb la nova contrareforma de l’avortament, no fa més que aprofundir en el gir cap al vell nacionalcatolicisme que esgrimeix amb nostàlgia el govern del PP. Un fantasma eclesiàstic que vol fer tornar a les dones al lloc on la dreta sempre les ha volgut tenir; allunyades de la vida pública, dedicades als fills i la llar en un món patriarcal amb l’heterosexualitat com a única opció sexoafectiva.

A més, volen garantir el silenci de les seves víctimes, el poble, amb la “Ley Mordaza”. No tenen prou amb les agressions que ens infligeixen com a poble, com a classe i com a dones volen a més, que no ens puguem ni queixar. Volen apagar les nostres veus de canvi, les veus contra els seus privilegis i les nostres misèries, contra la burla capitalista del deute, contra la corrupció estructural d’un estat i un sistema podrits.

La desobediència i l’autoorganització del jovent seran claus en aquest context de confrontació que vivim a tots els nivells. És necessari que des dels barris, els pobles, viles i ciutats, el jovent del País Valencià, dels Països Catalans, prenguem consciència, ens organitzem i ens mobilitzem per revertir la nostra situació. Cal que trenquem les regles que ens imposa l’estat espanyol i el seu sistema capitalista i patriarcal. Només d’aquesta manera podrem ser capaços de canviar-ho tot i construir un país lliure de tota forma d’opressió i explotació.

Cal que el jovent lluitem, amb l’orgull de país que ens transmeten els docents de les illes, amb l’orgull de classe dels vaguistes de Panrico i Coca-cola, amb l’orgull dels qui porten anys defensant la nostra llengua, la nostra cultura i la nostra terra, defensant les nostres llibertats. Amb el record dels i les que ho han fet al llarg de la història, nosaltres seguirem lluitant per uns Països Catalans lliures, socialistes i feministes.

Pel 25 d’Abril, per la dignitat del nostre poble!
Trenquem les regles per canviar-ho tot.

ARRAN, organització juvenil de l’Esquerra Independentista
Als Països Catalans, 20 d’abril de 2014


Comments are closed.