28 de juny | El jovent dels Països Catalans SOM AIXí. Estimem com volem i rebentem tots els armaris!

Publicat el

El jovent de l’Esquerra Independentista ens manifestarem un any més arreu dels Països Catalans en motiu del dia internacional per l’alliberament lèsbic, gai, transsexual, bisexual i intersexual.

L’homofòbia i la transfòbia són a l’ordre del dia en cadascun dels àmbits de les nostres vides. A les aules d’escoles, instituts i universitats. A la feina, als carrers i espais d’oci. A la premsa, la ràdio i la televisió. Gais, lesbianes i transsexuals hem de viure d’amagat i en silenci les nostres sexualitats. Som les víctimes d’un sistema d’opressió, explotació i dominació que no accepta cap pràctica que situada fora dels marges de l’heteronormativitat i que des de ben menudes ens imposa uns patrons i conductes que configuren de forma monolítica les nostres identitats i sexualitats.

Depèn de nosaltres i de la nostra lluita diària i col·lectiva trencar amb el silenci i la por. Cal que fem visibles arreu les nostres sexualitats desobedients amb el sistema per acabar d’una vegada per totes amb l’estigma i la marginació. I cal que treballem des d’ara mateix per una educació sexual lliure i integradora que tingui en compte totes les opcions sexuals i trenqui amb el binarisme del gènere, la cultura de la monogàmia i el model de únic de família heteropatriarcal.

De la mateixa manera, cal que seguim fermes en la nostra lluita contra la violència que dirigeixen les institucions del capitalisme i el patriarcat contra al col·lectiu LGTBI. Parlem de la violència de bisbes i altres representats de l’Església Catòlica, però també del conjunt de retallades ideològiques orquestrades per les administracions que ens governen. El desmantellament progressiu de la sanitat pública que s’imposa a les classes populars dels Països Catalans en nom de l’austeritat i la “sortida de la crisi” s’utilitza de forma sistemàtica per violar els drets del nostre col·lectiu. Exemples d’això són la prohibició a dones lesbianes a accedir a la reproducció assistida a través de la sanitat pública; o els retalls en la inversió pública corresponent a recerca, tractament i conscienciació sobre la infecció per VIH.

Exigim que s’aturin totes les retallades i reivindiquem uns serveis sanitaris públics que garanteixin una atenció respectuosa amb totes les identitats sexuals i de gènere; i que no ens tracti com persones malaltes pel fet de ser com som i quines són les nostres pràctiques.

La nostra proposta no es pot limitar a combatre les cares més crues del patriarcat i l’heteronorma, sinó que passa inequívocament també per fer front a aquelles que, darrere la màscara de la falsa felicitat i la festa, segueixen tancant-nos en gàbies del “capitalisme rosa”. El mateix capitalisme que fa que haguem de marxar dels nostres pobles per exiliar-nos en qualsevol sauna o discoteca de la capital. El mateix que no ens ha deixat viure en llibertat la nostra joventut.

El jovent dels Països Catalans farem del proper 28 de juny una nova jornada per a la rebel·lió. Recuperarem un any més el vell combat de les companyes de Stonewall i omplirem els carrers amb orgull per deixar ben clar que ni estem malaltes ni pensem avergonyir-nos o demanar perdó per ser com som. Sortirem al carrer a cridar ben alt que no pensem acatar les condicions que ens imposa sobre els nostres cossos i les nostres relacions el capitalisme heteropatriarcal.

No ens satisfà la seva heteronormativitat. Per això aquest 28J, com cada dia de l’any, el jovent seguirem treballant en la construcció col·lectiva d’unes relacions plenament lliures. I desafiarem sense por la misèria que ens imposen el capitalisme i el patriarcat amb una arc de Sant Martí dels colors de la ràbia.

El jovent dels Països Catalans SOM AIXÍ
Estimem com volem i rebentem tots els armaris!


Comments are closed.