Contra la impunitat, Països Catalans Antifeixistes! ARRAN davant l’absolució dels encausats en l’ ”Operació Panzer”

Publicat el

El passat dimarts 29 de Juliol, l’Audiència Provincial de València va absoldre 18 dels membres d’una banda feixista anomenada Front Antisistema (FAS), encausats dins l’anomenada “Operació Panzer”. Els 18 neonazis estaven acusats de posseir armes de l’exèrcit (pistoles, navalles i fins i tot un bazuca), justificar el III Reich de Hitler i promoure l’odi contra immigrants i homosexuals. Cal remarcar que la sentència absolutòria ha estat determinada determinada per la destrucció, per part de la Guàrdia Civil, de les armes decomissades, així com per l’anul·lació de les gravacions telefòniques com a proves.

Entre les persones encausades hi figuraven dos militars, un regidor del partit feixista España 2000 i Pedro José Cuevas Silvestre, l’assassí confés del nostre company Guillem Agulló.

Davant d’això, des d’ARRAN, volem fer públiques les següents consideracions:

L’absolució d’aquest grup feixista és del tot inacceptable i posa de manifest, un cop més, l’absoluta impunitat de què gaudeixen aquests grupuscles als Països Catalans. Multitud de grups de neonazis campen lliurement pels nostres carrers fent la feina bruta de polítics, jutges i policies. Tot plegat, mentre es criminalitza de forma repetida tota forma d’organització i lluita a favor de la transformació social. Volem destacar avui el cas d’en Fèlix, el jove militant antifeixista que va entrar a la presó el mes de gener passat per la seva consciència i la seva lluita.

El feixisme sorgeix sempre de les cendres del capitalisme. La història ens demostra que davant cada espurna revolucionària amb capacitat de transformar la societat, el sistema respon amb dictadures i règims totalitaris. En l’actual context de crisi del capitalisme, quan cada dia són més nombroses les veus qüestionen i s’oposen a aquest sistema miserable d’opressió, explotació i dominació, la burgesia i el seu règim tiren mà de reductes marginals de cap-rapats per tal d’arribar allà on no ho fan les seves lleis i la seva repressió.

Combatre el feixisme, per tots els mitjans, ha de seguir essent una absoluta prioritat pel jovent dels Països Catalans. Reivindiquem com a pròpia la lluita antifeixista i reiterem el comprimís de la nostra organització per acabar amb aquesta xacra. Davant l’auge de la ultradreta als Països Catalans, hem de fer memòria i recordar qui som i d’on venim. Cal que prenguem consciència i presentem batalla als feixistes per no deixar-los avançar ni un centímetre més.

De la mateixa manera, cal que seguim organitzant-nos i lluitant contra aquells qui passen per ser avui els hereus del franquisme a casa nostra. Parlem del Partit Popular i de les seves polítiques contra la classe treballadora, contra les dones i contra els drets nacionals dels Països Catalans.

Per la memòria de Guillem Agulló i totes les persones caigudes en la lluita contra el feixisme, el jovent dels Països Catalans mantindrem amb fermesa el nostre combat. Així mateix, volem mostrar tota la nostra solidaritat internacionalista amb totes aquelles qui planten cara arreu del món a l’horror del feixisme i el totalitarisme. Dels Països Catalans, a Amèrica Llatina, passant per Ucraïna, NO PASSARAN!

Cap excusa pels feixistes. Cap descans pels seus aliats capitalistes.

ARRAN, organització juvenil de l’Esquerra Independentista
Als Països Catalans, 1 d’agost de 2014


Comments are closed.