ARRAN i Ernai davant del judici a l’Audiència nacional de tres dels nostres companys

Publicat el

 

El proper dijous dia 29 de gener seran jutjats al tribunal polític espanyol de l’Audiència Nacional els companys Oihan, Gorka i Jon, tres joves militants de les organitzacions juvenils ARRAN i Ernai. La petició del fiscal és d’un any i mig de presó, sota l’acusació d’haver enganxat cartells als carrers d’Iruña. Per acusar-los, les úniques suposades proves que aporta el mateix fiscal són uns informes policials on diuen haver reconegut visualment els tres joves penjant cartells. Aquests no van ser identificats per cap cos policial.

Davant d’aquests fets que entenem vergonyosos, des de les organitzacions juvenils independentistes, socialistes i feministes ARRAN i Ernai volem expressar públicament les següents consideracions:

  • Ens trobem davant d’un nou judici polític contra el jovent organitzat. Resulta del tot escandalós als ulls de qualsevol que es demani un any i mig de presó a tres joves acusats de penjar cartells a les parets de la seva ciutat. Som conscients però que el fons de la qüestió és molt més complex. El que avui denunciem no constitueix un cas aïllat, sinó que forma part d’una operació mesurada de l’Estat i els seus cossos de policia contra el jovent que dia rere dia s’organitza als carrers a favor de la llibertat i la justícia social.
  • Cap tribunal polític aturarà la nostra lluita. Milers de joves a Euskal Herria i els Països Catalans hem decidit dir prou a les condicions de vida miserables que ens imposen el capitalisme i el patriarcat a través dels estats Espanyol i Francès. Som les joves que dia rere dia veiem com augmenta la desigualtat en tots els àmbits de les nostres vides. Les mateixes joves que som sistemàticament reprimides quan transformem en lluita la ràbia que acumulem. Però volem deixar clar cap cos de policia ni cap tribunal espanyol serà capaç d’aturar el nostre combat. Volem deixar clar que res no ens atura. Seguirem avançant, amb un somriure als llavis, en el camí que ens durà a la construcció d’uns pobles lliures de tota forma d’opressió, explotació i dominació.
  • Fem una crida a la solidaritat. Animem al jovent dels Països Catalans i d’Euskal Herria, així com al jovent de tots els pobles oprimits per l’Estat Espanyol, a solidaritzar-se amb els tres companys que seran jutjats proper dia 29 de gener i a sumar-se a totes les mobilitzacions de solidaritat que s’anunciïn els propers dies.

 

Lluita contra la miseria, resisteix la repressió!
Oihan, Gorka eta Jon libre, elkartasunetik konpromisora

 ARRAN, organització juvenil de l’Esquerra Independentista
Ernai, Ezker Abertzaleko gazte antolakundea

 
A Euskal Herria i als Països Catalans, 24 de gener de 2015


Comments are closed.