ARRAN davant la proposició de llei del PP

Publicat el


Ahir dimecres 18 de febrer el grup parlamentari popular va registrar la seva proposició de llei per reformar l’actual legislació referent a l’avortament, aprovada el 2010, amb la qual vol impedir que les menors d’edat decideixin lliurement interrompre el seu embaràs, fent que això només sigui possible amb el consentiment de les tutores legals. Aquesta modificació pretén estar aprovada abans del juny.

Les menors de 18 anys, a més de la manifestació de la seva voluntat, necessitaran el consentiment de les seves tutores legals dificultant encara més el llarg i feixuc procés d’avortament. Una vegada més se’ns nega a les joves el dret a decidir sobre el nostre propi cos, infantilitzant i menyspreant la nostra capacitat de decisió pel fet de ser dones i per ser “massa joves”. 

A més, a aquestes dificultats legals es sumen i es multipliquen les dificultats socials i econòmiques que les joves hem de superar diàriament, fent que existeixi un fort impediment de classe per a nosaltres, ja que a diferència nostra hi ha menors d’altes classes socials que podran avortar igualment en altres països. Aquest és un exemple ben clar de com a les dones joves se’ns nega la nostra capacitat decisòria, se’ns infantilitza i se’ns ofega completament la nostra autonomia. 

Davant d’agressions com aquesta, les joves no ens quedarem callades.
JO DECIDEIXO, JO DESOBEEIXO!!

Les menors també tenen dret a decidir.

Arran, organització juvenil de l’Esquerra Independentista
Als Països Catalans, 19 de febrer de 2015


Comments are closed.