Lleida | Comunicat davant d’una agressió feixista

Publicat el

Des d’Arran i el SEPC volem mostrar tota la nostra solidaritat amb el jove antifeixista apallissat per 4 neonazis i el seu amic amenaçat amb una carta a la bústia de casa amb un llistat de noms, una creu gammada i sang d’animal.

Els atacs feixistes, malauradament, no són un fet aïllat. El feixisme està agafant ales en el context socioeconòmic actual i l’existència d’aquestes agressions continuades fa imprescindible apostar per la lluita antifeixista i la unitat d’acció.

Condemnem l’agressió feixista i subratllem que ens mantenim més alerta que mai seguint una consigna que a dia d’avui ens sona d’allò més actual: el feixisme avança si no se’l combat.
El feixisme segueix sent l’últim garant del capitalisme i els poders de l’oligarquia econòmica quan aquesta agonitza i veu els seus privilegis amenaçats.

Així doncs, és responsabilitat de totes treballar per desmentir el discurs racista i xenòfob que oblida qui són els veritables causants de la crisi si no volem que sigui massa tard i començar a lamentar que el feixisme governi les nostres vides.

Mirar cap a l’altra banda no serà mai una solució contra el feixisme, cal anar-hi de cara i decidides.
Arran i el SEPC no farem ni una passa enrere contra el feixisme, són masses els caiguts pel camí que no oblidarem: Sònia, Guillem, Roger, Aitor, Carlos, Clément, Pavlos i tots els assassinats pel feixisme. És per aquesta raó que denunciem també la tolerància dels poders polítics amb l’extrema dreta quan permeten que es passegin pels carrers de les nostres viles.

Davant de situacions com aquesta, el jovent dels Països Catalans, d’Europa i d’arreu del món hem d’actuar. Cal il·legalitzar el discurs de l’odi i la xenofòbia, perquè no podem permetre feixistes en cap institució. Però, sobretot, tampoc els volem als nostres carrers i places, i per això cal que combatem el feixisme per tots els mitjans de que disposem i en cadascun dels racons dels nostres barris, pobles i ciutats. Davant la connivència de les institucions burgeses i el poder econòmic, per a qui els feixistes esdevenen els millors aliats quan veuen trontollar el seu poder, des d’Arran encoratgem a tot el jovent a presentar batalla arreu contra aquesta ideologia inhumana i aterradora. Fem de la lluita antifeixista una tasca indestriable del nostre camí cap a la construcció d’uns Països Catalans independents, socialistes i feministes.

Contra el feixisme i el nazisme; tolerància zero. 

No volem nazis aquí ni enlloc! Feixisme mai més! I s’ha de tornar a cridar, les vegades que faci falta: No passaran!

Per una Lleida antifeixista.

 

 

ARRAN, organització juvenil de l’Esquerra Independentista
A Lleida, 28 de maig de 2015


Comments are closed.