11 NOVEMBRE | Dia de l’armistici de l’Estat Francès

Publicat el

Davant de la commemoració a l’Estat Francès del dia de la Paix i de la Victoire, des d’ARRAN, condemnem i rebutgem tal celebració en tant que no es la nostra diada. Diem i ens oposem frontalment a dita diada, en tant que l’11 de novembre de 1918 es condecora la victòria i la pau de l’Estat Francès en la I Guerra Mundial. Una guerra que es va basar en arguments nacionalistes per arengar a les classes populars a una guerra feta exclusivament amb finalitats colonialistes i pel repartiment dels béns i els territoris  per a l’expansió capitalista.

Davant d’aquests fets no podem reivindicar tal diada com a nostre pel simple fet que es van vendre les classes populars nord-catalanes per dita finalitat i s’empraren com a arma i maquinaria dins una guerra inhumana, utilitzada, a mes, per a desactivar les lluites sindicals. A banda, no podem més que enumerar les salvatjades comeses a favor de «la liberté, legalité, fraternité» en l’horrorosa guerra de trinxeres. Mutilacions, bombes o utilitzacions de gasos tòxics en son un bon exemple.

Ni Estats Francès ni Espanyol; ni patriarcat ni capital!

Ens volem ben lliures!

Arran, organització juvenil de l’Esquerra Independentista
Als Països Catalans, 12 de novembre de 2015


Comments are closed.