Ni multes ni fitxers policials! Condemna ferma del TSJC contra 8 militants d’Arran per manifestar-se el 1r de maig de 2016

Publicat el

Aquesta setmana, després de 3 anys de procés judicial obert i d’un recurs d’apel·lació presentat al TSJC, el qual l’ha desestimat, hi ha una condemna ferma per a vuit militants d’Arran per la manifestació del 1r de maig del 2016 a Barcelona: pena de multa de 10 euros diaris durant 10 mesos (fins a un total de 14.000 euros) i més de 9.000 de responsabilitat civil. En total, i sumant despeses judicials, hem de fer front a 24.000 euros. És per això que Arran i Alerta Solidària fem un seguit de consideracions:

En primer lloc, tal com hem fet durant tot el procés, remarquem la constatació de l’ús de fitxers policials il·legals per part dels Mossos i el Departament d’Interior per identificar i posteriorment processar les vuit joves, amb l’objectiu de perseguir i criminalitzar la dissidència política. Així com la connivència dels Jutjats i la Fiscalia per impedir a les defenses qüestionar i desmuntar les proves de l’acusació i per l’acceptació de proves que incomplien els requisits legals per part dels Mossos.

En segon lloc, assenyalem la criminalització que pateix la classe treballadora sempre que s’organitza entorn de la defensa dels seus drets. Durant aquests tres anys i mig s’ha allargat el procés judicial per a limitar la participació política de les encausades amb l’objectiu de criminalitzar les conductes que la classe treballadora ofereix com a resposta a la tensió social i a la situació de precarietat i explotació que viu.

En tercer lloc, el procés ens reafirma en la perspectiva de classe que travessa la Justícia. L’ofegament econòmic que s’imposa a les militants encausades durant aquest any pels costos del judici i la seva dilació i la quantia exigida per responsabilitat civil i per la pena de multa, la qual es commuta per dies de presó si no pot ser assumida, manifesten les conseqüències que té per la classe treballadora qualsevol procés judicial amb sancions pecuniàries.

I per últim, i com a conclusió, insistim que ens trobem davant una nova condemna a la lluita de la classe treballadora per acabar amb les seves condicions de misèria i precarietat. L’ús de fitxers policials il·legals, la vulneració de drets processals, la criminalització de la classe treballadora i l’ofegament econòmic patit són exemples clars que mostren la necessitat de seguir lluitant i fent de la solidaritat la nostra millor arma. Per acabar, remarcar que cada 1r de maig ens trobaran omplint els carrers amb la mateixa convicció i fermesa en les nostres idees que hem sostingut durant tot el procés; acompanyades de totes aquelles que s’han solidaritzat durant el procés amb nosaltres. Perquè la repressió no ens atura, perquè si ens toquen a una ens toquen a totes!

 

Arran, organització juvenil de l’Esquerra Independentista

Alerta Solidària, organització antirepressiva de l’Esquerra Independentista


Comments are closed.