5J – Dia de defensa del territori

Publicat el

Avui, dia de defensa del territori, les joves denunciem el moment d’emergència climàtica que estem vivint. Acabar amb sistema capitalista és l’única via per caminar cap a un nou model socioeconòmic que tingui en compte la sostenibilitat ecològica i la planificació del territori, posant al centre les necessitats de la classe treballadora.

Denunciem el paper dels estats espanyol, francès i andorrà, de la mà de la UE, que lluny d’intentar revertir la crisi i la situació climàtica continua perpetuant la destrucció del territori. Un exemple són els macroprojectes que s’estan impulsant arreu dels Països Catalans: els JJOO al Pirineu, el BCN World al Camp de Tarragona, l’ampliació del port de Palma o el del ZAL a València, entre molts altres.

A més, la distribució dels fons Next Generation sota la suposada «transició ecològica» no fa res més que blanquejar empreses a través del Greenwashing. Aquestes empreses no tenen cap intenció de canviar el seu model de producció sinó que només busquen nous espais i oportunitats d’on continuar extraient riquesa, explotant-nos a nosaltres i a tots els recursos naturals que tinguin a l’abast fins a les últimes conseqüències.
Tots aquests moviments es tradueixen als Països Catalans en una intensificació de l’economia centrada en el turisme, configurant el territori per a satisfer les demandes del tercer sector, aguditzant les dinàmiques centre-perifèria i empobrint cada dia més la vida d’aquelles que habitem el territori.

La defensa del territori i l’ecologisme són lluites anticapitalistes, i és que si no es plantejen des del canvi radical de model econòmic i social no podran arribar a superar mai el moment d’emergència climàtica que estem vivint. Les joves volem poder viure al nostre territori amb unes condicions dignes, sense haver de sotmetre’ns a feines precàries que depenen del turisme o veure com ens expulsen de casa nostra mentre destrueixen l’entorn. Aquest sistema té data de caducitat, i la resposta és clara:

Acabem amb el capitalisme, defensem el territori!


Comments are closed.