Si els preus s’alcen, nosaltres també!

Publicat el

 

Dilluns Arran vam expropiar quatre carros del Mercadona plens d’aliments bàsics per denunciar la pujada de preus d’aquests últims mesos.

Fa mesos que les joves ens ofeguem: tenim feines precàries – les que en tenim – que no ens permeten pagar la llum, el gas, el lloguer o fer la compra. Cada cop se’ns fa més difícil emancipar-nos, creix la sensació d’inestabilitat i incertesa i les nostres expectatives de futur es redueixen a zero. Sabem que aquesta situació, lluny de millorar, està a punt d’empitjorar. Ens trobem a les portes d’una nova crisi econòmica i ecològica: creixen els conflictes internacionals, augmenta el cost de productes bàsics, el planeta es troba al límit… I, com en l’última crisi, el jovent tornem a pagar-ne les primeres conseqüències.

Ens hem convertit en un dels col·lectius més vulnerables de la societat. No per casualitat, sinó que l’Estat ens fa servir de para-xocs en les primeres onades de la crisi: per ells, les joves som un sector prescindible, que sempre pot “tornar a casa els pares” i sobreviure amb poc. I mentre nosaltres seguim patint per arribar a final de mes, per les altes temperatures o per quin futur ens espera, hi ha qui continua vivint amb tots els luxes.

Estem parlant d’empresaris milionaris com Joan Roig, propietari del Mercadona, que cobren un salari de 11M€ anuals, no pel seu esforç i treball honest, sinó a costa de la destrucció de la nostra terra i la precarització de la nostra pagesia. Tot amb l’objectiu d’acumular el màxim de riquesa possible.

Ni ells ni els governs ens ofereixen una sortida a aquesta crisi. Només la mateixa recepta de sempre: dir-nos que hem d’estalviar, que hem de gastar menys, que totes ens hem de responsabilitzar d’una crisi que han generat ells. Mentrestant, aproven mesures insuficients, que només són un pedaç, per fer-nos creure que tot va millor mentre la ferida es fa més i més gran.

No hi ha sortida digna a una crisi capitalista, però sí alternativa. I, per això, en un moment on el planeta i la nostra pròpia vida està en disputa, qualsevol mesura que prenguem el jovent treballador per construir un futur digne serà legítima.

Dilluns vam expropiar aliments bàsics al Mercadona. Sabem que aquesta acció no resol la fam, ni abaixa els preus ni ofereix una vida digna a la nostra classe. Però sí que serveix per posar sobre la taula la problemàtica, per assenyalar els veritables criminals, els que continuen destrossant el territori i robant-nos cada dia. Tot el menjar expropiat es repartirà entre diferents xarxes d’aliments i de suport mutu. Entre aquelles estructures populars que continuen teixint vincles i espais de lluita enmig del capitalisme salvatge.

Amb aquesta acció, Arran també deixem clares les nostres intencions durant el pròxim curs polític: a les portes d’aquesta crisi, ens trobaran de cara. Trobaran el jovent organitzat i disposat a tot. Estem fartes que ens alimentin molles i per això ara ho volem tot!

Enllaç a l’acció: https://twitter.com/Arran_jovent/status/1574633767435915264


Comments are closed.