Comunicat de suport al detingut i represaliats de la UJI

Publicat el

Abans d’ahir, dia 10 de Setembre, a la Universitat Jaume I (UJI) de Castelló de La Plana es va produir una brutal càrrega policial contra estudiants, professorat i membres dels moviments socials de La Plana. Aquestos protestaven contra la presència a la Universitat del president de la Generalitat, Alberto Fabra, la tristament coneguda pels fets de la Primavera Valenciana, Sanchez de León i Mª José Català, Consellera d’Educació. La intervenció de la policia nacional, inexplicable en una universitat pública, va acabar amb un detingut, membre actiu dels moviments socials de Castelló, i una vintena d’ identificats amb amenaces de denúncia.

Estos fets no són més una altra mostra de la prepotència d’un govern que retalla i privatitza l’educació, negant el futur al jovent, i coarta la llibertat de manifestació i expressió reprimint violentament protestes pacífiques, com ja van fer amb els alumnes del Lluís Vives i ara tornen a fer-ho, aquesta vegada a la Universitat Jaume I.

Des d’Arran denunciem públicament la presència policial a la Universitat, la seua desproporcionada càrrega i la violència exercida per la seguretat privada del campus. Volem mostrar el nostre total suport al detingut i als identificats en la protesta.

Perquè la lluita és l’únic camí, seguem Arran.


Deixa un comentari