Comunicat en suport a les dues militants d’Arran Fort Pienc en arrest domiciliari

Publicat el

Des de l’assemblea d’Arran Fort Pienc volem mostrar tot el nostre suport a les dues companyes que han d’afrontar, aquest pròxim cap de setmana, una pena de dos dies, per cadascuna d’elles, d’arrest domiciliari imposada per la “justícia” havent pagat ja una multa de 500 euros per una pintada en solidaritat amb la campanya d’absolució del nostre company Jona.

Fa més d’un any, el dia 2 de maig del 2011, van absoldre en Jona, un jove al que volien condemnar a 8 anys de presó per exercir el seu dret a manifestar-se en contra de l’especulació immobiliària, que s’estava produint aleshores a l’anomenat “Forat de la vergonya” al barri de Ciutat Vella.

Després de 6 anys de treball conjunt per part de totes les veïnes de Ciutat Vella per crear un nou projecte alternatiu a la plaça publica del barri, i dels intents inútils de negociació amb l’Ajuntament, aquest, evitant qualsevol tipus de diàleg, va acabar entrant al barri destruint tot el que s’havia fet, aixafant així el projecte veïnal. Va ser arrel d’aquesta darrera ofensiva que els veïns van decidir convocar una sèrie de mobilitzacions. Entre elles, la manifestació del 5 d’octubre 2006, que va acabar amb enfrontaments i detencions, fruit de la gran tensió entre el veïnat i les institucions públiques i privades implicades en el cas.

Una setmana després dels fets, el 13 d’octubre de 2006, els Mossos d’Esquadra van procedir a detenir un veí del barri de la Sagrada Família, en Jonathan Ivorra. La detenció es va produir de forma vexatòria. El van acusar de llançar coets contra la policia i li van atribuir delictes de desordres públics, danys i atemptat a l’autoritat. Negant-li tota presumpció d’innocència i trepitjant els drets més bàsics. Aquests fets, clarament responen a la necessitat de la policia de presentar un cap de turc davant l’Ajuntament.

D’aquesta manera denunciem la injusta justícia imposada per part de les institucions públiques, suposadament democràtiques, que neguen fins els drets més bàsics com la llibertat d’expressió i manifestació, i que criminalitzen a totes aquelles persones que s’hi oposen, en el nostre cas, a les dues militants d’Arran Fort Pienc.

Per acabar volem deixar clar que no afluixarà la nostra voluntat per seguir lluitant contra l’opressió del nostre poble i mantenim més viu que mai el nostre compromís per uns Països Catalans independents, socialistes i feministes.

Tot el nostre suport és vostre!

Arran Fort Pienc

www.arranfortpienc.cat

Deixa un comentari