Comunicat d’Arran Badalona sobre els actes del 12 d’octubre

Publicat el

Aquest 12 d’octubre la ciutat de Badalona, governada per un polític espanyolista, xenòfob i de caire feixista, ha comptat amb dos nous actes contra el dia de la _Hispanidad_. Un l’obertura de l’Institut la Llauna reivindicant que el 12-OCT no hi ha res a celebrar; l’altre fou un concert organitzat per ARRAN Badalona contra aquest dia i tot el que comporta. El concert per causes climatològiques es va traslladar des de la Rambla al Casal Antoni Sala i Pont (CASiP) on des de les 21:45 a les 23, aproximadament, va tenir lloc el concert de Nu-metal amb el grup Badaloní SLAP! .

L’acte va estar ple a vessar de gent i malgrat la pluja el grup havia portat molts seguidors a més de la gent habitual del local, contents perquè hi hagués gent nova i actes diferents. El concert acabà i com és natural el públic jove amb ganes de seguir es va quedar dins del CASiP, on hi havia música d’ambient. Ben bé mitja hora després d’haver acabat es presenta un furgó dels cossos especials de la guàrdia urbana (Unitat Omega) que de seguida va fer un cordó policial davant el Casal amb empentes i crits contra els assistents. La Unitat Omega estava composta amb gairebé els mateixos membres que van organitzar l’infortuni a la festa major d’Agost .

Aquesta unitat amb to agressiu, burleta i provocador, va identificar de males maneres als ciutadans. En castellà, malgrat se’ls va demanar educadament com a ciutadans que es dirigissin en el nostre idioma (ells es negaren ja que “_Estamons en España_” declaraven textualment). Se’ls va preguntar quins eren els motius pels quals havien vingut i van argumentar que era per_ ruido i botellón_,_ _en aquell moment, el soroll era insignificant, eren més forts els seus crits. I el botellón era una ampolla de cervesa que estava al límit de la porta del local, quedant doncs els agents en ridícul quan van buscar insistentment begudes a la gent que estava a fora del CASIP sense èxit.

Els policies va començar a gravar als assistents enfocant de prop les cares de la gent. La gent del local va començar a inquietar-se i dir que les mesures eren injustificables, que no hi havia dret, les maneres eren desmesurades, etc. Ens vam adonar que els agents no anaven identificats, un ens va dir el numero i ens va justificar que era nou al cos i encara no tenia el número de la unitat (tot i que algú el recordava dels actes del 14 d’agost a la nit, i sembla sospitós que en dos mesos no li han facilitat el número d’indentificació). Un altre dels agents inidentificats es va negar a fer-ho dient que “_no era nuestro assunto, que el iva cómo queria, no era necesário_”.

Tampoc ens donaven resposta coherent, ni educada, per les raons que els havien portat allà (la pròpia Guàrdia Urbana va informar a Joan Carles Isal que no havien vingut per cap avís veïnal ni denúncia prèvia) i aleshores un grup de gent més experimentada va sortir del casal, entre ells en Joan Carles Isal. Aquesta unitat, que com hem dit va ser la mateixa que va venir a Cal Txiringu el 14 d’agost a la nit, es van anar encarant amb els assistents. En Joan Carles els havia deixat en evidència a les xarxes i suposem que molts d’ells eren els mateixos i amb tota seguretat el sergent http://www.youtube.com/watch?v=tiz2S3nLVsM ). Van aprofitar per venjar-se per aquells fets i el propi Joan Carles i els testimonis recorden la frase del sergent: “_Es la segunda vez que nos encontramos y la última que discutimos_”.

Amb la porra el van enganxar pel coll, justificant que els havia desobeït greument i havia creat desordre públic. Escanyant-lo el van arrossegar fins la cantonada mentre algun agent deixava anar algun cop, a ell i als que anaven a ajudar-lo. Llavors les agressions a el detingut foren mes fortes i fent-ho als ulls de totes les presents. A més insistint amb la barra de dir-nos que “_nadie le ha pegado y los gritos són teatro_”. Llavors se’l van endur a la comissaria. Evidentment molta gent va anar al Turó d’en Carig on tenen la comissaria, a donar suport al detingut, no sols de Badalona sinó també companys de Gramenet i Maresme, i algú de Barcelona i de Manresa.

Allà el tingueren unes 4 hores i la matinada el traslladaren cap a la comissaria dels Mossos d’Esquadra on va estar posat en llibertat amb càrrecs passades les 9:30 del matí.

Des d’ARRAN Badalona us deixem amb dos vídeos més com a proves del maltracte sofert per en Joan Carles a mans de la Guàrdia Urbana, aquells que en teoria estan per defensar els drets dels ciutadans, i els exigim la retirada dels càrrecs a tothom que assistirs als actes d’ahir, l’abandó de les tècniques repressives sistemàticament emprades, i la finalització de les identificacions reiterades, les gravacions, les amenaces i les intimidacions. També volem mostrar la nostra preocupació per la pressió exercida contra els membres identificats de l’organització, dels diversos militants de l’Esquerra Independentista i dels assistents al concert. A més, no trobem cap raó convincents del perquè de l’actuació policial, les detencions i cap de les mesures sistemàticament aplicades pel cos des de l’entrada al govern municipal del PP.

ARRAN Badalona ja sabem que no ens convenceran i que utilitzaran la mentida per justificar-se, però nosaltres no podem tolerar aquesta escalada de la repressió política i ideològica que es pateix a la ciutat.

ARRAN BADALONA

Alguns del videos testimonis dels fets ocorreguts:

* http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=WK_fjHqZ1LQ
* http://www.youtube.com/watch?v=8roE1xQCjxc

Algunes fotos preses que demostren l’actuació adjuntades.


Deixa un comentari