Crònica del 9 d’octubre

Publicat el

Un altre any els carrers de València s’han omplert de milers de persones per commemorar la diada del 9 d’octubre. Enguany la manifestació estava convocada amb un clar to reivindicatiu, en contra de les retallades i a favor dels drets socials així com en defensa del territori i de la independència dels Països Catalans sense renúncies, sota el lema: “Contra les retallades socials i nacionals. Independència, socialisme i feminisme.” ha sortit el bloc de l’Esquerra Independentista signant: Arran, Endavant, Coordinadora Obrera i Sindical i Alerta Solidària. El bloc de l’EI era un dels més nombrosos amb centenars de persones i sens dubte el més combatiu. A l’inici s’ha cremat una estructura de cartró amb les banderes francesa i espanyola així com amb les fotos dels responsables de la crisi.

Un cop iniciada la manifestació s’han escoltat crits com “Sense València no hi ha independència” o “País València, països Catalans”. Enguany també s’ha escoltat el lema d’Arran : “Als Països Catalans el jovent seguem arran!!!” i es que els joves i Arran hem estat un dels protagonistes, amb la penjada de dues pancartes, una animant al jovent a militar a Arran i l’altra amb una referència a la unitat dels Països Catalans. També es van encartellar dos papers continus un contra el capitalisme i un altre contra el patriarcat. Durant la manifestació entre crits i lemes també es podien escoltar els sons dels tabals i les dolçaines que es trobaven al davant d’una gran estelada.

La manifestació ha arribat al Parterre sense incidències, malgrat un fort desplegament policial que ha seguit de prop als manifestants.

L’acte polític es va celebrar a la plaça del Parterre, allà el portaveu nacional de la COS va llegir el manifest unitari i,després, una militant d’Arran va llegir el manifest juvenil, presentant així la nova organització. Tot acabà amb una colla de dolçaines i tabals tocant la Muixeranga i el Cant dels Maulets.

Per la unitat dels Països Catalans, cap renúncia!

El jovent construïm el somni!

 

 

 

 

 


Deixa un comentari