Comunicat dels fets de la nit de l’11 d’octubre

Publicat el

Des de l’assemblea d’Arran del Baix Ebre es volia aprofitar la vespra del 12 d’octubre, dia de la hispanitat, per penjar diferents pancartes amb lemes com: “12 d’octubre res a celebrar,” i assenyalar els partits espanyolistes que utilitzen aquest dia per a fer exaltació de la suposada unitat d’Espanya. Una festa excloent que va directament en contra del poble català i en contra dels interessos de la nostra nació: els Països Catalans, i que reivindica el genocidi que van patir els pobles indígenes d’Amèrica.

Quan cinc militants circulaven amb cotxe pels carrers de Tortosa, van ser abordats per una patrulla dels Mossos d’Esquadra, que els va fer parar i estacionar el vehicle. Un cop aturats se’ls va demanar la identificació a tots els ocupants i van escorcollar el cotxe.

El tracte de menyspreu de la policia, va anar en augment quan es va demanar el número de telèfon mòbil a una militant, dada que no és obligatori donar ja que al DNI consten les dades necessàries.

La resposta no va ser la que ells esperaven, a partir d’aquí la seva actitud va ser encara més agressiva, espentejant i donant cops a dos militants.

Un d’aquests va ser agafat i estirat fins un racó on se’l va obligar a seure de forma violenta i va rebre amenaces. L’altra militant va ser separada de forma més moderada, però també havent rebut amenaces d’acabar a l’hospital si no col·laborava.

Al militant separat del grup se’l va citar verbalment a judici per a la setmana vinent, acusat de resistència a l’autoritat, quan realment va ser agredit per les forces de seguretat.

Segons la versió policial el motiu de voler identificar i escorcollar el cotxe va ser per una maniobra evasiva, tal com consta a l’acta d’incautació de material, però això no és cert, ja que la conductora va estacionar el vehicle quan va ser demanat pels agents.

Creiem del tot desmesurada l’acció policial que va arribar a mobilitzar uns 6 cotxes d’agents dels Mossos d’Esquadra, tant de paisà com amb uniforme, i Policia Local.

Aquest és un cas més emmarcat dins d’una onada repressiva que fa temps que patim a les Terres de l’Ebre i als Països Catalans, i no ens sorprèn l’abordatge del Mossos d’Esquadra el dia abans de la hispanitat ja que és una festa de caire espanyolista.

12 d’octubre, res a celebrar!

Contra la repressió més acció!

 

Arran Terres de l’Ebre

baixebre@arran.cat

Blog de l’assemblea

 

Alerta Solidària

www.alertasolidaria.org

alertasolidaria@alertasolidaria.org


Deixa un comentari