Davant l’ofensiva ultraconservadora, fermes en defensa dels drets i llibertats sexuals!

Publicat el

COMUNICAT D’ARRAN EN RELACIÓ A LA SENTÈNCIA DEL TC ESPANYOL QUE AVALA EL MATRIMONI HOMOSEXUAL

“El matrimoni entre dues persones del mateix sexe desnaturalitza la institució bàsica del matrimoni”. Amb aquestes paraules, el Partit Popular presentava l’any 2005 un recurs al Tribunal Constitucional en contra del matrimoni entre persones del mateix sexe.
Fent referència a l’article 32 de la constitució franquista de 1972, argumentant que es vulnerava tant aquest com altres sis articles, pretenia un altre cop, perpetuar –a través de la legislació i la normativització- el sistema patriarcal, mantenint el matrimoni entre persones de diferent sexe com estructura bàsica d’aquest pilar d’opressió.

Ahir, després de més de 7 anys esperant la resolució d’aquest recurs, els magistrats del TC, amb 8 vots a favor i 3 en contra, van rebutjar-lo. El TC venia tractant el fallo des del Setembre, i estava inclòs en el programa de tots els Plens celebrats des d’aleshores.
Després de saber-se la decisió, Alberto Ruiz-Gallardón, ministre de justícia del govern espanyol va assegurar que l’acataria i no modificaria la normativa vigent.
Aplaudim la decisió final del TC, que amb aquesta votació final desmunta tot l’argumentari conservador utilitzat pel PP, l’Església i nombroses organitzacions.

Però no ens limitem a això. Anem més enllà. Continuem lluitant i reivindicant la llibertat sexual i de decisió de totes. La lluita d’un poble per l’alliberament nacional i social no és coherent ni possible si no té com a finalitat també l’alliberament dels seus subjectes, de qualsevol forma d’opressió per raó de sexe i gènere. Així, si assumim el concepte d’autodeterminació com a principi que defineix el dret d’un poble a decidir sobre el seu futur, l’autodeterminació personal serà doncs la llibertat d’una persona a decidir sobre el seu propi cos, la seva sexualitat i les pràctiques que exerceix sobre aquest. No podem obviar que aquests drets, cal reivindicar-los de manera col•lectiva, ja que els drets reproductius i sexuals són un fet transversal a tota la població mundial.

Des d’Arran felicitem a totes aquelles persones que, després de més de 7 anys d’espera, veuen com l’expressió de la seva sexualitat i la llibertat personal no s’han vist obstaculitzades pels sectors més conservadors de la societat i d’un govern espanyol, hereu del franquisme. Així, aquest és un nou atac realitzat per la dreta reaccionària espanyola – l’Església catòlica, el PP, mitjans de comunicació, etc- emmarcat en la clara estratègia ultraconservadora que venen duent a terme aquests sectors en els darrers temps i que pretén relegar els nostres drets i llibertats personals a la situació que tenien dècades enrere i davant del qual avui n’hem sortit victoriosos. Però hem de tenir clar que els seus atacs seguiran, i davant d’això la nostra resposta serà sempre una: Fermes en la defensa dels nostres drets i llibertats sexuals! Avui com ahir, no passaran!

Per uns Països Catalans lliures i antipatriarcals.
Independència, socialisme i feminisme!


Deixa un comentari