Arran avança cap a la Vaga General amb actes i accions arreu del territori #14N

Publicat el

Arran avança cap a la Vaga General amb actes i accions arreu del territori Crònica de la jornada de lluita del 31 d’octubre i dels dies previs al 14-N

Aquest dimecres 14-N hi ha convocada jornada de Vaga General als Països Catalans. Per a les joves catalanes els motius per anar a la vaga són flagrants, i des d’Arran ja ho vam deixar clar amb el nostre manifest nacional el capitalisme ens aboca a un futur de misèria i precarietat davant del qual el jovent organitzat dels Països Catalans no pensem restar passius. Aquest 14-N, però, no és únicament un dia de bloqueig del sistema, hem d’anar molt més enllà. El 14-N és el dia on hem de sortir al carrer massivament a assenyalar i combatre els culpables d’aquesta crisi. Els mateixos culpables que intenten enganyar-nos, fent-nos pagar –a les classes populars- els seus plats trencats amb retallades i privatitzacions que pretenen ensorrar-nos el present i hipotecar-nos el futur. És per aquest motiu que ARRAN ha fet una crida al jovent a prendre part activa de les mobilitzacions anticapitalistes aquest proper dimecres a través d’actes i accions arreu del territori. Perquè som conscients que només lluitant tenim futur!

La mobilització popular des d’espais unitaris

Mobilitzacions populars cridant a la Vaga General com és el cas de Reus (amb l’Assemblea Popular de Reus) i l’acció de carrer el 31 d’Octubre , a Sabadell (amb Sabadell lluitant) i la manifestació coincidint també amb la jornada de lluita, a la Seu d’Urgell (amb l’Assemblea social de la Seu), al Camp de Túria (amb el comitè de Vaga anticapitalista, a Gramanet del Besòs (amb l’Assemblea Popular ) i la Flashmob reivindicativa, a Montcada i Reixac amb la participació al comitè de Vaga, a Sant Cugat del Vallès amb la manifestació i acció als ferrocarrils de la Generalitat, a Mallorca (amb la comissió pro-vaga anticapitalista), etc

Assenyalant els culpables de la nostra precarietat

Assemblees de diversos punts del territori han volgut assenyalar directament els culpables de la situació actual del jovent català al mateix temps que feien una crida a la mobilització.

En són exemples l’empaperament de diverses seus bancàries a Manresa així com a Granollers, l’acció de protesta contra les ETT’s d’Arran Gràcia, el sabotatge contra dues ETT’s a Palma, la penjada de cartells de la Vaga a seus Bancàries a l’Alt Empordà, etc.

També a Lleida –com informa el portal indymedia- un grup de joves va atacar la seu de Convergència i Unió amb ous de pintura. A la façana de l’immoble hi va aparèixer –també- la pintada “Només lluitant tenim futur”.

Murals i agitació diversa

També en algunes localitats les assemblees d’Arran han fet murals apel·lant a la presa de consciència i a la mobilització popular. És el cas del Camp de Túria amb un mural a l’autovia del Túria amb el lema “14-N cap a la vaga general” acompanyat d’una estelada i la falç i el martell, o el barri de Ciutat Vella de València amb el mural “L’obrer té més necessitat de respecte que de pa” (frase de Karl Marx) i l’inscripció “14-N vaga general”, Altres assemblees –com és el cas de Tarragona- han fet pintades o penjat pancartes, com han fet a Osona i Reus.

Actes per a la difusió i conscienciació

Algunes assemblees han realitzat actes de conscienciació i la difusió dels motius de fer Vaga. Aquest és el cas de l’Assemblea de l’Alacantí que –juntament amb Endavant i CUO- van realitzar un acte a Alacant amb propostes enfront la crisi i l’exposició de les motivacions que ens porten a fer Vaga el proper dimecres. Un acte similar va dur a terme Arran Palma amb la pintada de mural i presentació pública del comitè pro vaga anticapitalista al Casal Popular Voltor Negre.


Deixa un comentari