La CUP arriba a la Terra Alta i omple el Casal de Joventut de Gandesa amb més de 50 persones

Publicat el

La pluja del dissabte 17 no va atemorir a les més de cinquanta persones que van acostar-se al Casal de Joventut de Gandesa per poder assistir al primer acte de la Candidatura d’Unitat Popular a la Terra Alta.

Membres del grup de suport de la CUP Terres de l’Ebre de diferents pobles de la Terra Alta van decidir tirar endavant l’organització de l’acte i d’aquesta manera, donar a conèixer la CUP a la comarca. Per tal de fer visible la diversitat de la candidatura es va convidar com a ponents a diferents persones o col·lectius de la comarca i del territori com ara Xavi Rodríguez –portaveu del Grup de suport a la CUP de les Terres de l’Ebre i Baix Maestrat-, Rafel Sanmartin – membre d’Arran Terra Alta-, Txús Carbó –membre de la Plataforma per la Defensa de la Terra Alta, Gemma Ortega – sindicalista del sector sanitari-, Miquel Perelló –membre del Col·lectiu independentista del Priorat- i Roser Vernet – activista del Priorat i número 5 a les llistes de la CUP-AE per la demarcació de Tarragona-.

El primer torn de paraula el tingué Xavi Rodríguez, que va explicar que el poc temps no ha deixat fer les coses com més els hauria agradat “explicar que és la CUP, anar a presentar el projecte a les entitats, a les associacions, als col·lectius i a les persones que estan defensant el territori i que estan lluitant per una societat més justa”. També va respondre a la pregunta: i la CUP què pot aportar a les Terres de l’Ebre? “La CUP pot aportar aire fresc a la política ebrenca, […] un altre model de territori allunyat del que han construït fins ara que ens ha conduit a ser el territori de Catalunya amb més atur”. També remarcà que “les Terres de l’Ebre no som el sud de Catalunya, som el centre dels Països Catalans”.

D’alta banda, Rafel Sanmartín posà la veu al col·lectiu d’Arran Terra Alta, que ara per ara, compta de sis militants a la comarca. Des del grup juvenil es va demanar el vot per la CUP, ja que consideren que “les nostres propostes podran ser escoltades a aquelles institucions i mitjans que sempre han silenciat la veu dels joves”. Al mateix temps es va voler posar èmfasi en el fet que la CUP mai ha deixat sol al territori, com ho posa de manifest que fos la única formació política que es va mantenir al costat de la gent de l’Ebre en el darrer projecte de transvasament cap a Barcelona durant el govern tripartit.

A continuació, Txús Carbó, va fer un repàs de la feina feta per la plataforma amb els 14 anys de lluita i reivindicà la importància “d’escoltar a les plataformes” tot denunciant els abusius sous que cobren alguns polítics de la Terra Alta, com el president del Consell Comarcal. D’aquesta manera, animà a la CUP a estar al costat de les plataformes.

Vinguda des del Priorat, Gemma Ortega parlà de tots els casos de corrupció que s’estan produint a la Sanitat catalana mentre que els hospitals i caps han de patir les retallades. Es referí a la feina feta pel regidor de la CUP a Reus, David Vidal, en la investigació de SAGESSA i de la revista “Cafè amb llet” en el desmantellament de la corrupció als hospitals de Blanes i Calella.

Per la seua banda, Roser Vernet remarcava que és l’hora de la CUP perquè “s’han acabat els intermediaris” i la CUP té la responsabilitat “que els hi passarem comptes cada dia, ara no poden no ser-hi”. Amb la seua línea de defensa al territori deia “lo dia 25 votarem per naltros, però no n’hi ha prou, ha de ser cada dia, no hem de vendre el territori per sobreviure”. Apuntà que anar al Parlament només és una eina per fer sentir la veu del carrer al Parlament i que “hem de ser capaços de ser radicals”, “ja n’hi ha prou de sorgits i pedaços, ara necessitem el vestit nou”. Per últim, Miquel Perelló explicà el programa electoral de la CUP-AE i el perquè de fer el salt a les eleccions del Parlament.

Havent acabat els parlaments, va haver-hi torn obert de preguntes i debat entre tots els assistents.

Per últim, dos músics de la comarca, a so de gralla i tabal, interpretaren una jota que alguns s’animaren a ballar i la Muixeranga d’Alegemesí, entre d’altres peces tradicionals.

Des del grup de suport a la CUP, es valora molt positivament el conjunt de l’acte i tenim clar que a la Terra Alta ja hem fet el primer pas cap a la unitat popular perquè també ho volem tot i considerem que ha arribat l’hora del poble.


Deixa un comentari