Comunicat contra la repressió del jovent andreuenc

Publicat el

Aquest migdia s’han personat a la Ciutat de la Justícia dues militants d’ARRAN Sant Andreu acusades de danys durant la darrera Vaga General del 14 de novembre. Les companyes van ser aturades i identificades tornant a casa la nit del 13 al 14 per agents de paisà de la Guardia Urbana de Barcelona de forma totalment arbitrària. Aquests els van notificar a ambdós una denúncia per danys i els van deixar anar després de retenir-los prop d’una hora.

La tarda de dilluns passat dos agents dels Mossos d’Esquadra es van personar a casa d’una de les companyes i la van citar verbalment a declarar a la comissaria de Sant Andreu. Van informar-la que la detindrien, declararia i s’obriria el procés judicial. En una estona va tornar la mateixa patrulla que, en no haver trobat l’altra companya a casa seva, li van demanar a la primera que l’avisés per anar a declarar; sempre sense cap notificació escrita.

Com que no mitjava requeriment i en cap moment es va notificar res, les militants van decidir no presentar-se l’endemà a la comissaria i declarar directament davant dels jutjats. Va ser llavors quan els Mossos d’Esquadra, fent gala de la seva prepotència i aplicant la política repressiva i de la por impulsada pel seu màxim responsable polític, el Conseller d’Interior Felip Puig, van personar-se a casa de la companya amb diverses patrulles i fent un gran enrenou per alarmar així tot el veïnat i amb la intenció de detenir-la.

És per aquest motiu que les dues companyes han decidit acudir avui davant del jutge per agilitzar el procés judicial d’una simple falta de danys que ni tan sols ha estat provada.

Des d’ARRAN Sant Andreu volem denunciar aquesta política repressiva que vol infondre la por, assenyalar la dissidència i desmobilitzar el jovent que lluita en defensa dels seus drets de classe i nacionals. Una política que han patit moltes companyes arreu del país i també del nostre poble, on van ser detingudes dues militants del mateix nucli el passat mes de juny per participar activament en la Vaga General del 29 de març.

Volem destacar que el jovent de Sant Andreu sempre ha sigut combatiu i s’ha caracteritzat per prendre els carrers durant les jornades de lluita però també la resta de dies de l’any i atacar directament els culpables de la nostra misèria. El jovent andreuenc mai ha retrocedit ni un sol pas davant la repressió que se li ha aplicat i en aquesta ocasió tampoc ho farà. Perquè ni les seves multes, ni les seves detencions, ni els seus judicis, ni la seva presó no ens fan cap por! Perquè ens reafirmem en la lluita per tots els mitjans contra el capitalisme, l’imperialisme espanyol i francès i el patriarcat fins destruir-los completament.

On hi ha lluita i ha repressió, on hi ha repressió hi ha solidaritat!

Sant Andreu, 23 de novembre de 2012
ARRAN Sant Andreu


Deixa un comentari