ARRAN Camp de Túria inicia la campanya Només lluitant tenim futur amb una acció al ple de Llíria en contra de la violència de gènere institucional del PP

Publicat el

El passat dijous 22 de novembre diverses membres d’Arran Camp de Túria vàrem irrompre al plenari de l’Ajuntament de Llíria per tal de denunciar les polítiques ultraconservadores del Partit Popular, les quals ataquen les llibertats més fonamentals de les dones: el dret d’elegir lliurement i el dret al propi cos; alhora que reforcen la divisió sexual del treball sobre el què el capitalisme patriarcal, amb la relegació de les dones als treballs domèstics i de cures, sustenta el treball productiu.

Durant l’acció, les joves cridàrem contra violència institucional i llegírem un manifest on es denunciava la hipocresia del Partit Popular que, mentre promou mesures per perpetuar el sistema heteropatriarcal com la contrareforma de l’avortament, pretén fer-se un rentat de cara rebutjant la violència de gènere que ells mateixos promouen.

Finalment, l’alcalde Manuel Izquierdo va ordenar a la policia local que ens expulsara del plenari mentre cridàvem per l’avortament lliure i gratuït.

S’inicia, així, la nova campanya anticapitalista Només lluitant tenim futur

L’actual context de retallades socials i laborals, de desmantellament de l’ensenyament i de la sanitat pública, de retrocessos en matèria de drets civils, d’atur generalitzat i augment de la pobresa, de reforçament de les desigualtats de gènere… requereix una resposta contundent per part del jovent i de les classes populars.

En aquest sentit des d’Arran Camp de Túria encetem una nova campanya amb la què pretenem fer palés que totes aquestes polítiques neoliberals i ultracatòliques, ni són fortuïtes ni responen al context de crisi econòmica. És el propi sistema capitalista el que ens avoca a la misèria absoluta.

D’aquesta manera abordarem diverses temàtiques per tal de conscienciar els joves i les veïnes de la comarca, oferir alternatives i propiciar l’autoorganització en defensa dels nostres drets i llibertats. L’avortament i la violència de gènere, l’especulació urbanística i els desnonaments, l’okupació, la sanitat i l’ensenyament, el territori i l’atur i la precarietat laboral seran algunes de les temàtiques que anirem tractant al llarg de la campanya.

Capitalisme és patriarcat, no a la violència institucional!
Només lluitant tenim futur!
Camp de Túria, novembre 2012

MANIFEST DE L’ACCIÓ

EL PARTIT POPULAR MALTRACTA LES DONES!

Aturem la contrareforma de l’avortament!

Com cada any pel 25 Novembre, el Partit Popular ha penjat una pancarta des de l’Ajuntament de Llíria condemnant la violència de gènere. Mentrestant, des del Congrés espanyol treballen per modificar l’actual llei de l’avortament, la qual ja limitava el nostre dret, com a dones, a elegir sobre el nostre propi cos. Ara, però, des del PP es vol anar més enllà: pretenen prohibir-nos la possibilitat d’interrompre l’embaràs lliurement.

Cal dir que l’avortament no és un fet desitjable per si mateix, tampoc per a la dona. Però la interrupció d’un embaràs no desitjat ha de ser un dret al que totes puguem accedir i sobre el que puguem decidir autònomament.

La contrareforma de l’avortament del Partit Popular elimina el supòsit d’interrupció de l’embaràs per risc greu per a la salut física o psíquica de la dona embarassada (en qualsevol moment de l’embaràs). El 97% de les dones que sol·licitaven avortar ho feien a partir d’aquest supòsit.

També elimina el dret de les dones d’entre 16-18 anys de poder avortar de manera lliure, sense necessitat de l’autorització del pare/mare o tutores legals. No podem decidir si volem ser mares o no, però sí que podem decidir fer-nos un augment de pit o retocar-nos el nas.

La contrareforma elimina, fins i tot, el supòsit d’interrupció de l’embaràs per malformacions del fetus al·legant que aquest no té dret a decidir i que, per tant, es troba indefens davant la decisió de la dona. D’aquesta manera, ens obliguen a la total dependència de les dues vides: la del nat i la del seu cuidador, quan en la majoria de casos serem les mares qui n’exercim la cura.

Amb tot, si afegim les retallades al sistema de dependència, l’encariment de les residències de la tercera edat, les retallades en les ajudes de menjadors escolars, l’inexistència d’escoletes de 0-3 anys al nostre poble o l’elevat atur femení; veiem com el Partit Popular, basant-se en la moral ultracatòlica, pretén fer-nos desaparèixer de la vida pública, amagar-nos als espais privats i fer-nos tornar a casa per dur a terme el treball reproductiu i de cura que tradicionalment se’ns ha obligat a fer. Amb les polítiques conservadores del Partit Popular, amb la contrareforma de l’avortament, pretenen avergonyir-nos, silenciar-nos, ocultar-nos, penalitzar-nos i estigmatitzar-nos.

Així, des d’Arran Camp de Túria denunciem la hipocresia que suposa rebutjar la violència de gènere amb una pancarta, amb una sola frase, mentre dia a dia s’intenta perpetuar una societat heteropatriarcal per mantindre i crear mecanismes de control, d’opressió, que ens anul·len com a subjectes actius, capaces de decidir per nosaltres mateixes. Tot això també és violència de gènere.

Contra la violència de gènere,
Contra la contrareforma de l’avortament,

VISCA LA LLUITA FEMINISTA!


Deixa un comentari