Accions a Mallorca en el marc de la diada del 25N

Publicat el

En el marc del 25N, dia internacional de lluita contra la violència de gènere, el jovent d’ARRAN Palma hem realitzat una sèrie d’accions contra varis establiments de Ciutat. Les accions han consistit en el llençament de pintura contra les façanes dels locals, a més de pintades denunciant el rol que representen aquestes empreses dins el binomi capitalisme/patriarcat.

ARRAN, organització juvenil independentista, socialista i feminista, volem denunciar el paper general que juguen, per una banda, les grans empreses distruibuidores de moda, i, per l’altra, les botigues de juguetes venedores de productes sexistes.

Volem desemmascarar d’una vegada la violència de gènere que exerceixen aquestes empreses de manera sigilosa i dissimulada; per una banda, els estereotips de dona perfecta que ens intenten inculcar des de ben joves, reforçant aquestes idees amb talles ridículament petites i amb modes que hem de seguir a peu de lletra si no volem ser socialment excloses. D’altra banda, volem també fer palès l’efecte que arriben a tenir les juguetes sexistes en els rols de gènere que se’ns assignen quan som petites. Princeses i cuinetes per a elles, guerrers i pilotes per a ells; de la manera més innocent, ens inculquen una sèrie de rols que ens marcaran com a persones i ens diferenciaran de l’altre gènere de per vida.

Per tot això, el jovent d’ARRAN denunciam el paper que juguen aquestes empreses i institucions en la propagació del patriarcat, i desemmascaram una forma de violència que, tot i que sembli normalitzada, hem de saber reconèixer i ser capaces d’aturar-la.

Seguirem lluitant contra el capitalisme i el patriarcat, perquè sense les dones no hi ha revolució!


Deixa un comentari