Accions contra les violències de gènere el passat 25-N a Vilassar de Dalt, Vilassar de Mar i Cabrils

Publicat el

El passat 25-N de novembre fou el Dia Internacional contra les Violències de gènere, cita anual de reivindicació per a tots i totes els que lluitem contra el patriarcat i volem superar la societat actual des d’una perspectiva de gènere.

Els casos de violència de gènere i violència estructural segueixen sent una realitat a arreu dels Països Catalans: des de les més de 50 morts per violència de gènere aquest últim any als tallatges de roba i la repressió estètica, la heteronormativitat i el desdoblament d’opressions estructurals sobre el gènere femení, traduït en feines precàries i assumpció del retorn a la llar i a les tasques reproductives. Ara bé, la Junta Electoral amb el suport de CiU, decidí prohibir les manifestacions convocades pel passat diumenge, emparant-se en el fet que se celebraven eleccions al Parlament de Catalunya el mateix dia.

Malgrat la prohibició i la intensa presència policial, les manifestacions van dur-se a terme. Des del nostre punt de vista, però, tal prohibició ha estat un intent de coartar el dret a l’autodefensa i la manifestació de les dones. És un tipus de violència, institucional, però violència i de gènere, que tampoc acceptem.

En el marc d’aquesta situació de violència institucional, Arran Vilassar-Cabrils vam decidir dura a terme una acció d’agitació la nit abans del 25-N, davant les escoles electorals dels 3 pobles. Vam penjar roba tacada de pintura vermella a nivell simbòlic, juntament amb pancartes que cridaven a l’autodefensa feminista i a la visualització de la lluita contra les violències de gènere.

Ara bé, la policia municipal va decidir censurar també la nostra acció simbòlica, invisibilitzant el 25-N als 3 pobles. Malgrat el silenci mediàtic i la prohibició insititucional, valorem positivament el ressó per les xarxes socials que tingueren les manifestacions i accions descentralitzades pel 25-N. També cal felicitar, per supostat, a la CUP-alternativa d’esquerres, que aconseguí el mateix dia 3 diputats pel Parlament de Catalunya durant els comicis electorlas. Aprofitant l’avinentesa: l’Unitat Popular serà feminista o no serà!


Deixa un comentari