Comunicat d’Arran Sabadell contra la corrupció a la ciutat

Publicat el

ARRAN Sabadell es pronuncia sobre els esdeveniments que estan sacsejant la ciutat els darrers dies; l’operació Mercuri contra la corrupció al nostre municipi.

En primer lloc, tot i les nostres grans reticències i escepticismes amb el funcionament de la justícia, volem expressar la nostra satisfacció amb la investigació i les imputacions que apunten en aquests moments diverses personalitats sabadellenques.
Així doncs, esperem que s’apliqui la llei amb rigor i una tolerància zero amb qualsevol tipus de corrupció.

Ens sembla imprescindible recalcar, però, que ja fa molts anys que diferents col·lectius, entitats i partits de voluntat transformadora de la ciutat denunciaven les males praxis polítiques de l’alcalde Manuel Bustos.
Sota la marca de “l’Estil Bustos” es denunciava un model polític que s’olorava corrupte de lluny, la malversació i la falta de transparència, el caciquisme d’aquest element, la ciutat del totxo i el gris i l’especulació, l’amiguisme i la distribució de càrrecs i privilegis a dit, la connivència amb el “mobbing” o el paradís de constructores i immobiliàries de talant mafiós.
Ja ho vàrem advertir. Ho van fer l’Assemblea de Joves de Sabadell, ho va fer l’Assemblea d’Okupes de Sabadell, ho va fer el Moviment Popular de Sabadell entre d’altres. Esperem que, d’una vegada per totes, Manuel Bustos desaparegui completament de la vida política d’aquesta ciutat i que se li apliqui la llei amb tota la contundència possible.
Esperem dir “Mai més” a “l’Estil Bustos”.

No obstant això, no podem oblidar que aquesta investigació i les corrupteles sobre les que intenta abocar llum s’estenen més enllà de la figura de l’alcalde.
N’han sortit esquitxats Jordi Soriano del Partit Popular, diversos familiars del mateix alcalde -com el seu oncle i president del Gremi de Constructors, Melquíades Garrido-, el regidor d’urbanisme Joan Manau –amb la hipocresia d’intentar fer de mediador amb la Plataforma d’Afectades per la Hipoteca i la Crisi o fins i tot adjudicar-se’n mèrits, l’antic cap de la Policia Local Josep Miquel Duran Macho, diversos empresaris, càrrecs de confiança i fins personalitats d’altres municipis…
En aquest sentit, des d’ARRAN Sabadell, volem senyalar la importància de no focalitzar l’escàndol en l’alcalde Manuel Bustos exclusivament. És desbordant, i així ho hem de fer veure, tota la xarxa de corruptes que s’estén des de dins del govern de la ciutat a altres partits, empreses, policia i fins les institucions d’altres ciutats.

És per això que ARRAN Sabadell, lluny de quedar satisfetes amb la jugada de l’alcalde Manuel Bustos de nomenar la seva mà dreta “alcalde accidental” de manera temporal, exigim el cessament o dimissió immediata de qualsevol imputat en el cas Mercuri dels seus càrrecs i sous públics.
Ens sembla absolutament inadmissible que persones sospitoses o imputades de corrupció ens segueixin governant.

ARRAN Sabadell es sumarà a qualsevol iniciativa popular per eradicar, d’un cop per tots la corrupció, i les qüestionables maneres de fer política de la nostra ciutat.

Dimissió de totes les imputades.
Per una Sabadell lliure de corruptes.

ARRAN Sabadell.


Deixa un comentari