Arran Les Corts dóna el tret de sortida a la campanya “feliç crisi i bona estafa”

Publicat el

La passada nit del dilluns 17 a la nit, ARRAN Les Corts vam donar el tret de sortida a la campanya de nadal “Feliç crisi i bona estafa” amb una acció simbòlica a l’arbre de nadal que la multinacional Tous té instal·lat a la Plaça Comas, davant la seu del districte. Amb aquesta campanya volem denunciar el consumisme a que ens inciten les multinacionals i institucins públiques mentre que aquestes últimes paral·lelament retallen els serveis públics i fan més díficil el dia a dia de les classes populars.

MANIFEST NADAL

NADAL S’HA CONVERTIT EN UNA ÈPOCA QUE ENS ABOCA AL CONSUMISME DESENFRENAT I EN MOLTS CASOS, INNECESSARI I HIPÒCRITA. DES D’ARRAN Les Corts DENUNCIEM EL MODEL ACTUAL I REIVINDIQUEM UN ALTRE MODEL DE NADAL, QUE RECUPERI LES TRADICIONS CATALANES, QUE SIGUI MÉS SOSTENIBLE, MÉS CONSCIENT, RESPONSABLE I NO SEXISTA.

A causa de la influència que exerceixen sobre les persones els mitjans de comunicació, la publicitat, el cinema, les multinacionals, etc., any rere any les tradicions catalanes van quedant emmascarades per les d’altres països, i,en especial, per l’imperialisme ianqui, que mica en mica ens són imposades i ens envaeixen.

Per Nadal, no deixis perdre les nostres tradicions ni la nostra gastronomia; fes cagar el Tió i que a taula no hi falti la sopa de galets, la carn d’olla, els canelons, el cava, el vi i tots aquells productes de la terra que ens fan tan grans com a País.
En aquestes dates, els carrers s’omplen encara més d’hipocresia i poc seny, una situació que es fa encara més palpable en l’actual context de crisi econòmica, però també energètica i mediambiental.

Els carrers, les botigues i les cases s’omplen de llums, contribuint així a aquest malbaratament energètic que atempta contra el medi i genera una producció exagerada de residus. Tot plegat, evitable amb un simple canvi d’hàbits i actituds.
Recorda: reduir, reutilitzar i reciclar. No ho podem ignorar, no només estem destruint el medi: posem en joc la nostra salut i el futur i la salut dels nostres fills/es i néts/es.

Aquest consumisme desenfrenat que actua en forma d’anestèsia social. El concepte de regal s’ha devaluat, ha perdut el seu caràcter proper i social i s’ha convertit en simple materialisme: Qui més estima és qui et fa el regal més car?; quant més tens, més feliç ets? No et deixis emportar pel materialisme, no caiguis en el bombardeig!

El Nadal és una època de màgia per als i les més petites. Arriben a les seves mans els jocs i les joguines que definiran la seva identitat i influiran en el seu autoconcepte i en la seva autoestima, percepcions que més tard poden decantar la balança cap a les desigualtats de gènere. La nostra és una societat en la qual, des de ben petits i petites, se’ns inculca un comportament i unes actituds en funció del sexe. En el joc es reflecteixen els valors i es marcaran els contravalors, els prejudicis i els estereotips que conscient o inconscientment influïran al nen o nena. De tot plegat, n’és un exemple clar la publicitat de les joguines: per als nens, joguines de guerra i d’acció. L’exaltació de la força, la violència, el poder, la valentia, la competitivitat…; per a les nenes, nines, cuines, maquillatge… potenciant la maternitat, la sensibilitat, la necessitat d’agradar als altres, la servitud, la dona com a objecte sexual… i, en definitiva, estereotips que limiten el seu potencial.

Aquestes dualitats, s’han de superar des de la base amb un únic i clar objectiu: que els nostres infants creixin sense estereotips imposats; homes i dones iguals.
Defensem als infants i eduquem de forma integral, solidària, equitativa, igualitària i inclusiva, combatem els rols sexistes; rebel·lem-nos contra el patriarcat!

Aquesta és la nostra denúncia i la nostra aposta. Els i les joves volem lluitar per a recuperar les nostres tradicions i per construir un model més sostenible, més conscient, responsable i no sexista.

Bona crisi i feliç estafa!
Uneix-te al canvi, uneix-te a la lluita. Independència i socialisme!

ARRAN Les Corts


Deixa un comentari