Arran planta cara a la contrareforma de l’avortament amb actes i accions arreu dels Països Catalans

Publicat el

Durant aquests darrers dies, l’organització juvenil Arran ha dut a terme una jornada de lluita en favor del dret al propi cos que serà dràsticament restringit com a resultat de la contrareforma de l’avortament prevista pel govern del Partit Popular (PP). La jornada de lluita s’emmarca, i de fet ha estat de les primeres accions de la, recentment encetada pel col·lectiu, campanya “només lluitant tenim futur”.
Arran analitza la nova llei impulsada per Gallardón (PP) com a encara més reaccionària que l’aprovada el 1985, de la qual destaca: La restricció la llibertat per avortar a les joves d’entre 16 i 18 anys, que hauran de tenir el vist-i-plau no només dels metges sinó dels pares estant així la seua decisió subjecta al biaix ideològico-moral d’altres persones. També accentua les declaracions del ministre espanyol que repetides vegades ha afirmat tenir la voluntat d’acotar els termes amb què presentar les justificacions per a realitzar la interrupció de l’embaràs com per exemple els possibles danys físics i psicològics de l’embarassada que seran revisats exhaustivament per diversos metges. Per la seva banda, denunciem que la contrareforma no ataca l’arrel del problema i que provocarà que les dones amb pocs recursos econòmics posin la seva vida en perill avortant de manera il·legal en condicions precàries. És per això, que apostem per una vertadera coeducació sexual que elimini l’estigmatització de les relacions i pràctiques sexoafectives conseqüència de la moral catòlica impregnada en la nostra societat, i així poder gaudir del sexe amb naturalitat i alliberant-nos de pràctiques arriscades i en condicions precàries a les que la pressió social actual ens aboca. Per llegir més.

Recull d’actes i accions arreu del territori

Xerrades i debats per formar-nos i debatre sobre el dret al propi cos
Les assemblees d’Arran Osona i Arran Lleida van escollir el format de xerrada per prendre consciència sobre la problemàtica. Per la seva banda les joves de la capital de Ponent van participar d’una xerrada a càrrec de Georgina Monge sota el títiol de “el meu cos la meva decisió” Per altra banda, la xerrada a Osona sota el títol de “Dones, bruixes i heretges. Condemnades a decidir sobre el seu cos i ment?” i a càrrec de Roser Alcázar, educadora social i màster en Estudis de la diferència sexual i Lídia Molano, jurista i diplomada en igualtat i gènere. A Manresa, l’assemblea d’Arran conjuntament amb el col·lectiu feminista Acció lila van organitzar un sopar-debat sobre el dret a decidir sobre el propi cos al que hi van participar una quaranmtena de joves de la capital del Bages.


Agitació i difusió del discurs i la lluita en favort del dret a l’avortament lliure
Nombroses assemblees d’Arran han optat per l’agitació i difusió del discurs i lluita feminista. Alguns exemples són els casos de Poble Nou amb la realització de diversos murals arreu del barri en llocs simbòlics com una parròquia.

També a Montcada la seu del PP ha aparegut tacada de pintura negra i al Twitter se’ls ha assenyalat com a culpables de les misèries que patim el jovent dels Països Catalans. També a Manresa els passos de vianants de la ciutat han aparegut amb plantilles amb el lema “avortament lliure i gratuït” i firmades per Arran i també s’ha penjat la bandera feminista de la Torre Santa Caterina, mirador emblemàtic de la ciutat. A alguns barris de Barcelona com Sant Andreu i Fort Pienc també han aparegut pintades.


Actes de formació i lluita antipartriarcal
Algunes assemblees d’Arran han optat per encarar la lluita de l’eix feminista de la campanya només lluitant tenim futur! per assenyalar altres facetes de l’opressió patriarcal. És el cas de Arran Benimaclet-horta nord que ha elaborat una exposició sobre les violències de gènere que està en exposició al CSB Terra de València. També per la seva banda, Arran Terrassa va organitzar el passat divendres 14 de Desembre unes jornades sobre sexualitat on les joves vallesanes van debatre sobre les relacions sexoafectives, què comporten i com el gènere les condiciona.


Altres actes diversos
També s’han realitzat altres actes de diferent format com les jornades feministes del Fort Pienc que conjuntament amb l’esplai i el casal de Joves Xiroc organitzaran diversos actes de diferent format aquests dies al barri. També conjuntament s’ha elaborat un llibret de formació sobre l’avortament. A Manresa, Arran i Acció lila van dur a terme una performance aquest passat divendres pels carrers del centre de la qual s’editarà un vídeo properament.


Deixa un comentari