31-D Contra les retallades i la repressió el jovent passam a l’acció

Publicat el

Manifest d’Arran pel 31-D diada de Mallorca

Des d’Arran Mallorca volem posar de manifest el nostre rebuig davant la greu situació que patim les classes populars catalanes i, sobretot, les joves, en l’actual sistema capitalista.

La crisi global traslladada a la nostra realitat local del dia a dia ens està afectant en tots els àmbits. Començant pel nostre futur més immediat, les polítiques neoliberals de l’estat espanyol ens estan precaritzant cada vegada més els llocs de feina als quals podem accedir, duent-nos cap a treballs mal remunerats i sense cap tipus de garantia a llarg termini, fent que poder emancipar-se sigui una quimera.

Sense oblidar tampoc que les víctimes que es veuen més afectades són les dones, sobretot d’edats joves, que representen, només a les Illes, més del 50%. Una dada darrere la qual s’amaguen històries reals i punyents de persones que ja no tenen res i l’única cosa que fan és intentar sobreviure.

Plantam cara al sistema establert que permet que, en èpoques de recessió, i mentre gran part de la població veu com disminueixen els seus drets socials més bàsics com l’educació i la sanitat, les elits econòmiques i polítiques es beneficiïn per mitjà de les privatitzacions i l’especulació urbanística; especulació que trobam, sense anar més enfora, en la construcció d’un macroprojecte de centre comercial a l’aiguamoll de Ses Fontanelles.

La pujada al poder de la dreta més rància no només ha suposat retallades als drets socials sinó també retallades als drets lingüístics del govern Bauzá, eliminant el requisit de conèixer la llengua pròpia a l’administració i intentant segregar els alumnes en funció de la llengua escollida per a la seva formació.

A causa d’aquesta crítica situació, i de la falta de mitjans d’expressió del poder popular, el darrer any la societat mallorquina, com a la resta dels Països Catalans, s’ha organitzat i ha sortit al carrer protagonitzant nombroses mobilitzacions. És per això que l’estat espanyol ha reaccionat dedicant totes les forces a la repressió per intentar silenciar les veus dissidents i contràries a les seves mesures.

Arreu del país ens hem vist involucrades en nombrosos casos repressius arribant fins a nombres de repressaliats que no s’havien viscut des del franquisme. Concretament a l’illa, la forta ofensiva ha recaigut sobre casos com les encausades de Bunyola, els joves de Sóller, de la Conselleria, de les festes reivindicatives del Cosso de Felanitx, les 4 independentistes de la Diada de 2010 o els dos detinguts de la última Vaga General.

Davant d’aquest context de crisi capitalista i d’augment de la resposta repressiva als qui no callen, apostam per les que consideram les millors eines: l’organització, la solidaritat, la formació, la reafirmació de la nostra identitat nacional i la consciència de classe.

Perquè només lluitant tenim futur, trenca amb tot el que t’asfixia!
Contra la crisi i la repressió, el jovent passam a l’acció!


Deixa un comentari