5 anys de lluita juvenil a Sabadell, crònica de l’aniversari

Publicat el

Durant el mes desembre Arran Sabadell hem celebrat el 5 anys de lluita juvenil a la ciutat. Un cop acabada la celebració d’aquests 5 anys de lluita juvenil, n’extraiem una valoració molt possitiva de tots el actes que s’han fet i agraïm a totes aquelles persones que ho han fet possible.

Aquest aniversari ha sigut molt important, ja que a més a més de celebrar els 5 anys de la lluita començada per l’Assemblea de Joves de Sabadell (CAJEI), també hem celebrat el primer aniversari com a Arran Sabadell.

El primer acte d’aquest aniversari, va ser un sopar de germanor al Centre Social Alliberat la Mekànica, el dia 1 de desembre, amb les companyes dels col·lectius amb qui hem treballat aquests anys: el Moviment Popular de Sabadell, la Trobada Jove, Sabadell Lluitant i la Coordinadora Jove de la Creu Alta Llamps i Trons. Després del sopar hi va haver un acte polític amb la participació de representants dels diferents col·lectius convidats i la projecció de videos relacionats amb el treball que han fet durant aquests anys.

El dissabte 15 de desembre, vam celebrar el segon acte de l’aniversari amb el concert d’ AlQuadrat, At Versaris, Pirats Sound Sistema, i Cucumber DJ’s, on hi van participar un gran nombre de joves, fent que sigués l’acte més multitudinari d’aquests 5 anys. D’aquest concert, però, tenim la mala experiència de haver-lo celebrat al Consell de Joves, local fruit de les polítiques de joventut de l’Ajuntament de Sabadell, que ens imposa unes condicions abusives a totes aquelles joves organitzades que en volem fer-ne ús. Per això, veiem que és indispensable continuar lluitant per aconseguir espais realment autogestionats per les joves, allunyat dels interesos de l’administració pública i les empreses privades.

I l’últim acte realitzat, al dia 22, va ser la xerrada sobre “capitalisme i autoorganització”, amb la participació de Josep Cónsola, de la Universitat Comunista dels Països Catalans, i Albert Martín, militant d’Arran. J. Cónsola, va fer un anàlisi de la història de l’autoorganització als Països Catalans, com a forma de combatre el capitalisme, i A. Martín es va centrar en l’autooganització a nivell juvenil aquests últims anys, i l’estrategia que segueix Arran per construir espais d’organització i unitat popular als barris, pobles i ciutats. Posteriorment hi va haver torns de debat on també van participar totes les presents.

Ja per finalitzar l’aniversari, es va celebrar la cloenda amb sopar popular i kafeta, a l’Ateneu Popular l’Escletxa, espai que també celebra els seus 5 anys d’okupació, i que ha estat el local on l’AJS i ara Arran s’ha organitzat durant tot aquest temps.

Agraïm el suport que em rebut aquests anys de les companyes amb qui hem treballat colze a colze,a aquelles joves que s’organitzen i lluiten, i que han ajudat a que avui dia continuem avançant cap a la victoria de les classes populars, per assolir la independència, el socialisme i el feminisme.

La nostre voluntat, després d’aquests 5 anys, continua sent la d’avançar i no parar, perquè hem nascut per vèncer i només lluitant tenim futur.

ARRAN Sabadell


Deixa un comentari