Dia del soldat català a Palautordera

Publicat el

Amb motiu del dia del combatent català, el passat 26 de gener, data en què es commemora la victòria de les tropes catalanes a la Batalla de Montjuïc, l’entrada de les tropes feixistes a Barcelona i la mort en combat de Martí Marcó, des d’Arran Baix Montseny vam organitzar una jornada plena de memòria, lluita i també festa.

Al vespre es va dur a terme la projecció del documental “Operació Garzón contra l’independentisme català”, que tracta sobre la ràtzia repressiva que va patir l’independentisme l’any 1992 amb l’excusa de la celebració dels Jocs Olímpics de Barcelona. Una trentena de persones van assistir al visionat i a la xerrada posterior a càrrec de l’encausat en aquella operació Ramon López. El debat posterior va girar entorn a les vulneracions de drets i tortures que encara es donen avui en dia, com és el cas dels CIEs; la importància d’un moviment ampli i massiu per neutralitzar la repressió; i la necessitat d’estar preparats per donar una resposta ràpida i adequada quan aquesta es produeix.

Posteriorment es va realitzar el sopar i es va començar a escalfar l’ambient pel combat de corrandes. Mitja desena de participants van estar gairebé dues hores glosant els coneguts garrotins així com “dominès” d’origen mallorquí, i van ser les corrandes maresmenques les que es van endur el magnífic premi d’una ampolla de ratafia artesana. En acabat va tenir lloc l’acte polític, amb un vídeo en homenatge a Martí Marcó que va aixecar els aplaudiments dels assistents, llegida de manifest i la Muixeranga. Tot seguit va continuar la festa amb PD Trinxera fins a altes hores de la matinada.

Una gran jornada en memòria de qui ho va donar tot per la llibertat del nostre poble que sens dubte caldrà repetir.


Deixa un comentari