A Sabadell el jovent no paguem, defensem el transport públic

Publicat el

L’assemblea d’Arran Sabadell, dins la campanya engegada des d’Arran Nacional i el SEPC, hem dut a terme un seguit d’accions a nivell local que per tal de denunciar la precarització i la privatització que està patint el transport públic als Països Catalans.

Així doncs, fa setmanes que les joves organitzades de la ciutat estem repartint octavetes tant a les estacions de Renfe com dels FGC, per tal de fer palesa la situació i exposar les reivindicacions per les quals s’ha realitzat aquesta campanya.

En el marc de les accions que s’han dut a terme, la passada setmana també es va elaborar un mural, en el qual es deia clarament: “Al Transport Públic, NO PAGUEM! Cola’t!”

I l’última acció convocada, és demà 6 de febrer a les 8h a l’estació de Renfe Centre, per tal de dur a terme un #NoPaguem. Contra les retallades i la privatització, Vine a defensar el transport públic!

     AL TRANSPORT “PÚBLIC”… NO PAGUEM!!

Però… per què?

Per l’augment desproporcionat del preu!

Des de que es va crear el Sistema Tarifari Integrat (el 2001) els preus dels bitllets no han parat d’augmentar any rere any (de mitjana) per sobre de l’IPC!

Perquè els sous estan pràcticament congelats!

En 2 anys el SMI (Salari Mínim Interprofessional) ha augmentat un irrisori 0,6%, mentre que la T-10 ha pujat més del 18%! Per no parlar dels milers de persones que ja no tenen feina!

Perquè no volem publicitat mercantil!

A les estacions hi ha publicitat de grans multinacionals i entitats bancàries! No volem que el transport estigui finançat per qui acomiada i desnona!

Perquè no volem que es criminalitzi a qui menys té!

Les estacions també estan plenes de càmeres de vídeo vigilància i de seguretat provada! Una despesa completament innecessària! L’any passat la multa va passar de 50€ a 100€! Creiem que això és una persecució i criminalització a la gent que no pot fer front a la despesa cada cop més abusiva que suposa el transport públic!

Perquè no volem vinculació amb la indústria armamentística!

Els trens han estat realitzats per la CAF (Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles, S.A.), una empresa vinculada a la indústria armamentística realitzant blindatges per carros de combat! Com també les màquines expenedores de bitllets, que han estat elaborades per l’empresa Indra, empresa que també forma part de la indústria militar realitzant aparells electrònics, simuladors de vol i sistemes de tir!

Tu també estàs fart dels augments dels preus del transport públic?

Organitza’t i lluita amb Arran Sabadell! Defensem el transport públic!


Deixa un comentari