L’Atzur de Terrassa és present i futur!

Publicat el

El Casa Popular l’Atzur és un projecte d’autogestió i autoorganització juvenil i popular que va néixer a principis d’octubre de 2012, amb l’objectiu d’esdevenir un espai de transformació social i d’unitat popular. Per fer-ho, vam prendre la decisió d’alliberar un espai abandonat des de feia anys, propietat de Caixa Penedès.

Després d’uns mesos de treball i consolidació, el poder encorbatat i de bitllet en mà, amb els mecanismes de l’estat, vol acabar amb un espai que fa uns mesos era un trist solar en venda propietat de l’empresa Terres i projectes S.L. creada per la mateixa Caixa Penedès.

Actualment aquesta entitat ha passat a formar part del grup Banca Mare Nostrum,  fruit de la fusió de diverses caixes i entitats financeres q es van aglutinar sota aquesta marca per poder acollir-se al rescat del FROB amb diners públics.

Pesa sobre les espatlles d’aquesta entitat un gran llistat de desnonaments, grans inversions en armament, la darrera de 6 milions d’euros i una milionària pensió d’11 milions d’euros pel seu expresident després de contribuir al festí capitalista de l’especulació immobiliària.

Caixa Penedès, còmplice de la situació socioeconòmica actual, reclama ara un espai ple de vida, lluita i projectes col·lectius.

En oposició a aquestes pràctiques ruïns i opulentes, a l’Atzur, dia a dia, colze a colze aprenem a perdre la por, desobeint les lleis injustes sense cedir ni un centímetre de la nostra dignitat.

Durant aquest 5 mesos ho hem fet i ho seguirem fent, malgrat les dificultats, amb projectes , iniciatives i formacions organitzades pels diferents col·lectius que formen part de l’Atzur, la biblioteca social, el grup d’auto formació, les activitats lúdiques i culturals que escapen de l’oci capitalista i els espais de reunió i coordinació entre moviments socials i organitzacions polítiques de l’esquerra anticapitalista i rupturista de la ciutat.

Des del Casal tenim el convenciment que l’única opció viable per superar aquest sistema opressor, desigual i injust en essència és la cooperació, l’ajuda mútua, l’esforç col·lectiu i comunitari  i en definitiva, la Unitat Popular.

Per tot això, ens reivindiquem com un projecte viu i combatiu amb tot un futur per davant i amb més força que mai.

Perquè les seves lleis no ens tallaran les ales, seguirem construint xarxes de suport col·lectiu i autogestió.
Perquè no ens faran creure mentre recordem que només entre totes ho farem tot.

Perquè el Casal Popular l’Atzur és present i és, sobretot, futur!


Deixa un comentari