Prou zones blaves a Figueres!

Publicat el

Des d’Arran Alt Empordà vam convocar una concentració el passat dissabte 9 de febrer a la Plaça del Sol de Figueres per mostrar el rebuig a l’implantació de les noves zones blaves i per exigir l’habilitació de pàrquings gratuïts a les afores de la ciutat.

Dies abans, es van dur a terme accions d’agitació i durant la concentració es va penjar una pancarta amb el lema “No més zones blaves” i alhora es va llegir el següent manifest:

Des de l’assemblea d’Arran Alt Empordà volem denunciar que arreu dels carrers i places de la ciutat hi hagut un increment en les places de pàrquing de zones blaves, implantades per l’empresa municipal FISERSA amb el vist-i-blau del Consistori Figuerenc. En el darrer any ha suposat un total de 144 noves places de zones blaves, 371 places de zona vermella (aparcaments dissuasoris), 193 places de càrrega i descàrrega, i unes 2.500 places de zona verda distribuïdes pels carrers del centre de la ciutat amb un total 130 unitats de parquímetres.

Aquesta nova implantació aportarà 1.752.000 euros, els quals es quedaran en mans de l’empresa municipal, encara que cal recordar que en els darrers dos anys, el nombre de places de zona blava ha augmentat un 40% i la pertinent recaptació no arriba al 20%. A més a més, els i les regidores tenen accés als pàrquings amb una gratuïtat del 100%, a diferència de les classes populars i treballadores. L’Ajuntament basteix la ciutat de color blau a causa d’una teòrica necessitat, mentre rep una suma de diners que no correspon ni a una petita fracció del benefici que en fa l’empresa. Ens venen aquests canvis com a millores econòmiques per a la ciutat posant per excusa, de nou, el moment de crisi actual, oblidant que nosaltres tenim ben clar que és una estafa i que el deute ens és il.legítim. El cert és, però, que tot aquest capital només beneficia a uns pocs polítics i empresaris, mentre les classes populars queden cada dia més discriminades en una ciutat venuda al sistema i per tant, feta a mesura d’uns quants -pocs- rics.

Des d’Arran Alt Empordà, defensem el dret a disposar d’un pàrquing gratuït i a l’abast de totes i tots, per això ara més que mai, reivindiquem els nostres drets com a ciutadans, demanem explicacions a aquells que s’embutxaquen milers de diners mentre que cada cop la societat està més immergida en la misèria i reclamem una ciutat sostenible sense cotxes amb pàrquings gratuïts a les afores. És l’hora de fer-nos sentir, per dir que estem fartes que ens tractin com si fóssim titelles per pagar, no sols un deute il.legítim, sinó a més a més, els seus capritxos.
Diem no a l’estafa i diem no a la nova implantació de zones de blaves a la ciutat de Figueres! El jovent no podem pagar!

Perquè als Països Catalans el jovent seguem arran i perquè
NOMÉS LLUITANT TENIM FUTUR!
Arran Alt Empordà


Deixa un comentari