Arran amb el SEPC i el moviment estudiantil en la jornada de Vaga del 28 de febrer

Publicat el

Aquest 28 de febrer els i les estudiants d’universitats i instituts dels Països Ctalans ens trobem en una altra jornada de vaga i lluita en defensa de l’educació pública. Aquesta vaga, ve convocada després d’uns mesos en què el govern espanyol ha intentat malmetre encara més la nostra educació pública i suprimir el català de les escoles. L’inici de tramitació de la Llei LOMQE, més coneguda com a Llei Wert, és una clara agressió a la nostra llengua i intensifica encara més el procés de mercantilització i retallades en que ja estava sotmès el nostres sistema educatiu.

Els i les estudiants d’universitats i instituts del nostre país observem que la ja de per sí deficitària inversió en educació pública s’ha reduït encara més els últims mesos. Les retallades pressupostàries aplicades als instituts públics del nostres país han provocat que molts d’aquests centres hagin de fer classes en situacions precàries: sense calefacció, en barracons mal condicionats, classes massificades de més de 35 alumnes, no substitució de professors quan aquests tenen una baixa,etc. A les universitats del nostre país, el procés de privatització iniciat pel Pla Bolonya es veurà continuat per l’estratègia universitària EU2015 que pretén aprofundir en la mercantilització de la nostra educació superior. A més a més, aquest any s’ha aplicat una pujada de taxes del 66%, la més gran de la història del nostre sistema universitari, que ha comportat que la majoria de matrícules tinguin un preu superior als 2.000 €, provocant que molts joves no poguessin accedir a una plaça universitària per motius econòmics.

Malgrat que els polítics i rectors culpables de la destrucció de l’educació ens intentin vendre que és culpa d’uns moments puntuals de crisi en què tothom s’ha d’estrènyer el cinturó, els joves i estudiants dels Països Catalans som conscients que les retallades en educació formen part d’una estratègia premeditada per aconseguir una educació superior elitista i on gran part de les classes populars no puguin accedir.

A part d’això, les retallades en educació també venen imposades seguint una dinàmica totalment classista que pretén que siguin les classes populars, en cap cas culpables de la situació de crisi capitalista que estem vivint, les que paguin el deute provocat per bancs, caixes i grans empreses. D’aquesta manera, el jovent dels Països Catalans no només estem sofrint una privatització de l’educació sinó que la patim al conjunt dels serveis públics com la sanitat, el transport públic, serveis socials, cultura, etc. Aquesta estratègia privatitzadora ve marcada per les directrius de la Unió Europea i l’FMI, amb el total consentiment dels polítics governants del PP i CIU, i vol aprofitar el moment de crisi per assolir un sistema de capitalisme salvatge en què la inversió pública es vegi reduïda al mínim i els grans capitals puguin saquejar, més que mai, els recursos de les classes populars.

Les lluites dels estudiants en defensa d’una universitat pública i allunyada del capital privat van totalment lligades a la lluita contra les privatitzacions i retallades que estan afectant el conjunt de serveis públics. Així, des d’Arran donem total suport al SEPC i a les assemblees de facultat que han convocat la vaga del 28 de Febrer i les mobilitzacions que es duran a terme els propers dies. Perquè els joves i estudiants no ens quedarem de braços plegats mentre els capitalistes arruïnen el nostre futur. El 28 de Febrer sortirem al carrer a cridar que volem una educació pública i ja n’estem farts de pagar el seu deute.

Per l’educació pública i popular: el 28 de Febrer Vaga d’estudiants!
Només lluitant tenim futur!


Deixa un comentari